5 tapaa syödä terveellisesti vaikka elämä on kiireistä

Kun olet koko ajan liikkeellä, voi tuntua vaikealta tehdä aina tietoisesti terveellisiä valintoja päivittäisistä ruokavalinnoistasi. Mutta, olipa olosi miten kiireinen kodin, perheen, ystävien ja työpaikan välillä, on elintärkeää tehdä ravinteellisesti fiksuja valintoja pitääksesi kehosi terveenä ja mielesi aktiivisena.

Monet lempiresepteistämme ovat sellaisia jotka voi valmistaa kiireessäkin ja napata mukaan matkan päälle – olit sitten lähdössä tekemään rankkaa treeniä tai aloittamassa työpäivää aikaisin aamulla.

Tässä viisi vinkkiämme, joiden avulla voit edelleen syödä terveellisesti, vaikka elämäsi tuntuisi hyvin kiireiseltä:

1. Vältä korkean GI:n ruokia ja juomia

Ruoka, jolla on korkea glykeeminen indeksi (GI), nostaa verensokeriasi nopeasti, aiheuttaen voimakkaan insuliinivasteen, mikä voi olla ongelmallista terveydellesi pitkällä tähtäimellä. Monet teolliset ruoat ja valmiit hedelmämehut nostavat verensokeria nopeasti (niillä on korkea GI-arvo) johtuen niiden sisältämästä sokerista. Näitä ruokia ja juomia kannattaa välttää ja korvata ne mieluummin täysruoalla aina kun mahdollista. Vesi on aina paras janojuomana.

2. Enemmän kuituja ruoasta

Jos pidät smoothieista, valitse niiden aineksiksi sellaisia raaka-aineita joissa on paljon kuituja – nämä pitävät sinut myös kylläisenä pidempään. Kuitujen lisäksi myös luontaiset rasvat smoothiessa auttavat hidastamaan verensokerin nousua.

3. Smoothie on aina hyvä vaihtoehto

Kun aikasi on vähissä, smoothien tekeminen on aivan loistava tapa huolehtia päivän ravinteiden saamisesta. Pakkaa smoothiesi täyteen ravinteikkaita ruokia kuten spirulinaa, chiasiemeniä, kaakaota, kookosöljyä, kananmuntaa, macaa, chlorellaa, siitepölyä, saksanpähkinöitä ja tattaria niin askeleesikin kulkee kevyemmin.

4. Valmista terveellisiä välipaloja etukäteen

Valmista terveellisiä välipaloja kuten pähkinävoita superfoodeilla kuten kookosöljyllä, macadamiapähkinöillä, manukahunajalla ja kookoshiutaleilla vahvistettuna ja säilytä valmiina jääkaapissa tai pakkasessa. Leikkaa selleriä ja porkkanaa tikuiksi etukäteen ja nappaa pähkinävoi mukaasi kun suuntaat kohti seuraavaa tapaamista töissä, salille, tai ennen kouluun lähtöä. Pähkinävoi maistuu monen kanssa ja auttaa pitämään nälkää pidempään.

5. Tee kahvistasi terveellisempää

Kiireiset ihmiset tuppaavat myös juomaan runsaasti kahvia päivän mittaan. Kokeile yhdistää päivittäinen kofeiiniannoksesti medium chain glyseridien (kuten kookos tai voi) kanssa. Lisää rasvaa teelusikallinen kahviisi maidon sijasta ja vaahdota se tehdäksesi ihanan kermaisen kahvijuoman (Bullet proof coffee).

Huom! Vitamix-kannuissa voit sekoittaa kuumat juomat, mutta Ascent-sarjan pienet sekoitusastiat (600ml ja 225 ml) ovat liian tiiviitä kuumien juomien sekoittamiseen. Voit sen sijaan sekoittaa kahvin ja napata sen mukaasi 600 ml pullossa, joka on kaksikerroksinen ja pitää juoman pidempään lämpimänä rakenteen ansiosta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.