6 vinkkiä täydellisen smoothien tekoon

Joskus parhaat reseptit ovat juuri sinun luomiasi ja Vitamix on täydellinen työkalu uusien makuelämysten kokeilemiseen. Toisinaan kulinaariset seikkailut menevät pieleen, ja päädyt smoothieen, joka on liian paksu, liian ohut tai se ei vain yksinkertaisesti maistu hyvältä.

Ei ole mitään syytä heittää pois smoothieta, joka jotenkin meni pieleen. Käännä smoothie-kokeilusi voitoksi nopealla korjausliikkeellä ja muista sitten kirjata se reseptikirjaasi.

Kokeile näitä smoothie-vinkkejä ja temppuja nopeaan korjaukseen:

Smoothiesta tulee liian paksua – miten saan siitä ohuempaa?

 • Lisää pieni määrä vettä, (kasvi)maitoa tai mehua. Laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 10-20 sekuntia. Vesi on neutraali jatke, (kasvi)maidoilla koostumus on kermaisempi ja mehu tuo siihe makeutta.
 • Vinkki: Täytä kannu seuraavassa järjestyksessä: nesteet ensin, sitten pehmeät hedelmät tai vihannekset, vihannekset ja jääpalat päälle. Näin varmistat tehokkaimmat sekoitukset.

Smoothiesta tuli liian vetistä – miten saan siitä paksumpaa?

 • Käytä tai lisää pakastehedelmiä (erityisesti banaaneja tai avokadoa), lisää jäätä tai pakastejogurttia. Myös chiasiemenet smoothien seassa tekevät siitä täyteläisempää, ne turpoavat nesteessä, tehden siitä paksumpaa. Lisää ainekset, laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 20-30 sekuntia.
 • Vinkki: Lisää erilaisia ​​hedelmiä/vihanneksia tai vihanneksia erilaisissa koostumuksissa.

Miten teen smoothiesta vähemmän kitkerää?

 • Sekä ananas että appelsiinit lisäävät paljon hedelmäistä makeutta. Banaani näyttää makeuden lisäksi neutraloivan kitkeriä makuja. Mansikat ovat myös hyviä vaihtoehtoja vihreisiin smoothieihin. Kokeile myös lisätä hieman vaniljajauhetta tai -uutetta, agavea, kaakaota tai makeuttamatonta kaakaojauhetta. Myös tuoreet (kivettömät) taatelit pehmentävät makuja ihanasti. Maustetut proteiinijauheet peittävät myös kitkerän vihannesten maun, mutta muista käyttää niitä paketin ohjeiden annostelun mukaisesti. Kun olet lisännyt nämä ainesosat, laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 10-20 sekuntia.
 • Vinkki: Pienet vihannekset (esim. baby pinaatti) ovat yleensä miedompia kuin kypsät vihreät (vrt. täysikasvuinen pinaatti). Makunystyräsi myös muuttuvat ja sopeutuvat uusiin ruokailutottumuksiin ja pian huomaat etteivät smoothiet maistu enää niin kitkerältä kuin alkuun. Yritä valmistaa kitkeriä vihreitä yhdistämällä niitä pieniä määriä smoothiessa olevaan pinaattiin. Säädä sitten suhdetta vähitellen makuhermojesi mukautuessa. Kalkkimainen maku: Lisää hedelmiä ja/tai muita ainesosia reseptiin. Laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 10-20 sekuntia.

Miten teen vähemmän makean smoothien?

 • Lisää tilkka sitruunan tai limen mehua. Laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 10-20 sekuntia.
 • Vinkki: Hedelmät lisäävät omaa luonnollista makeutta, joten käytä tasapainossa makeita ja sitrushedelmiä ja vähennä tai poista muita makeutusaineita, niin smoothiesta tulee vähemmän makeaa.

Smoothie suoraan pulloon

Ascent sarjan 600 ml sekoituspullo on erinomainen apuväline arjessa. Voit ladata smoothien ainekset suoraan pulloon ja sekoittaa smoothien suoraan pullossa. Vähemmän tiskiä ja nopeampaa ruoanlaittoa. Pullo kiinnittyy suoraan Vitamixin moottoriosaan ja voit sekoittamisen jälkeen kiinnittää siihen flip-top juomakannen, jolloin saat siitä kätevän take-away termospullon

Miten teen smoothiesta luontaisesti makeamman?

 • Lisää luontaisesti makeita hedelmiä tai taateleita. Vesimelonin käyttäminen veden sijaan tekee smoothien makeammaksi. Laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 10-20 sekuntia.
 • Vinkki: Pieni määrä makeutusainetta riittää pitkälle, joten lisää pieniä määriä kerrallaan.

Miten saan smoothiesta kermaisemman?

 • Avokado sopii erinomaisesti smoothieiden kermaisuuden lisäämiseen. Sen mieto maku sopii moneen sekoitukseen ja sopii erityisen hyvin suklaisiin smootieihin! Kun olet poistanut sen kuoren ja kiven, voit lisätä smoothieen kokonaisen avokadon tai säästää osan seuraavaa päivää varten. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kermaisuutta lisäämällä banaania (myös pakastettuna!) jäätelöä, pakastejogurttia tai vaniljajogurttia. Myös monet proteiinijauheet tekevät smoothiesta kermaisemman. Laita Vitamix täydelle teholle ja sekoita 10-20 sekuntia.
 • Vinkki: Smoothieen on hyvä valita nestemäisiä ja kiinteitä aineksia sopivassa tasapainossa, jotta saat aikaan juuri haluamasi koostumuksen.
suklaa-avokado-nutella-smoothie

Kermainen suklaa-avokado-Nutella-smoothie

Manteli- ja hasselpähkinävoi, avokado ja proteiinijauhe sekoittuvat tässä ohjeessa nutellamaiseksi, suussa sulavan herkulliseksi ja täyttäväksi suklaasmoothieksi. Täydellinen välipala esim. treenin jälkeen!

My Vitamix 30

Tutustu myös ilmaiseen My Vitamix 30 -kurssiimme jonka ensimmäisellä viikolla tutustumme erityisesti erilaisten juomien valmistamiseen.

Avaa My Vitamix 30 ohjelma

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.