Suosikkikokkimme Pasi Kuronen valmistaa herkullisen kylmäsavulohikeiton yksinkertaisista aineksista. Tällä ohjeella valmistat suussasulavan keiton kuin ammattilaisen valmistamana, omassa keittiössäsi!
Kylmäsavulohikeitto
määrä: 4:lle
Ainekset
- Tilkka rypsiöljyä
- Puolikas sipuli
- 1 tl tomaattipyreetä
- 4 dl kuohukermaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 2 rkl kalafondia
- Puolikkaan sitruunan mehu
- 150 g kylmäsavulohta
Valmistus
- Leikkaa sipulinpuolikas muutamaan osaan. Laita kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää tomaattipyre ja sekoita. Lisää valkoviini ja kerma ja kiehauta. Lisää vesi, kalafondi ja puolikkaan sitruunan mehu.
- Laita keitto Vitamix:iin, lisää kylmäsavulohi ja mausta mustapippurilla. Soseuta ensin nopeudella 6 ja lopuksi nopeudella 8.
- Tarjoile.