Kylmäsavulohikeitto

Suosikkikokkimme Pasi Kuronen valmistaa herkullisen kylmäsavulohikeiton yksinkertaisista aineksista. Tällä ohjeella valmistat suussasulavan keiton kuin ammattilaisen valmistamana, omassa keittiössäsi!

Kylmäsavulohikeitto

määrä: 4:lle

Ainekset

  • Tilkka rypsiöljyä
  • Puolikas sipuli
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl kalafondia
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 150 g kylmäsavulohta

Valmistus

  1. Leikkaa sipulinpuolikas muutamaan osaan. Laita kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää tomaattipyre ja sekoita. Lisää valkoviini ja kerma ja kiehauta. Lisää vesi, kalafondi ja puolikkaan sitruunan mehu.
  2. Laita keitto Vitamix:iin, lisää kylmäsavulohi ja mausta mustapippurilla. Soseuta ensin nopeudella 6 ja lopuksi nopeudella 8.
  3. Tarjoile.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *