Tämä resepti on kaikille minttusuklaan ystäville; nämä suklaakeksit saavat takuuvarmasti veden nousemaan kielelle! Syö keksit mieluusti lämpiminä, suoraan uunista, maksimoidaksesi makunautinnon.
After Eight -keksit
Määrä: 20 kpl
Aika: 3 h 15 min
Ainekset
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- ¼ tl ruokasoodaa
- ¼ tl suolaa
- 1 iso kananmuna
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 ½ dl sokeria
- 55 g voita
- 20 kpl After Eight -minttusuklaita
Valmistus
- Laita jauhot, kaakao, ruokasooda ja suola kulhoon ja sekoita.
- Laita kananmuna, vaniljajauhe, sokeri ja voi kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa täydelle teholle.
- Sekoita 25 sekuntia.
- Kaada seos sitten kulhoon kuivien ainesten päälle ja sekoita huolellisesti.
- Kokoa taikina palloksi ja muotoile siitä sitten 30 cm pitkä pötkö. Kääri pötkö voipaperiin ja laita pakkaseen 3 tunniksi (säilyy pakkasessa 3kk joten voit tehdä pari pötköä hätävaraksi!).
- Lämmitä uuni 180°C:seen. Jaa pakastettu taikina 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi ja nostele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille n. 2,5 cm välein toisistaan.
- Paista 8–10 min.
- Kun keksit on paistettu, ota 2 keksiä ja laita 1 After Eight -suklaa niiden väliin. Paina yhteen varovasti ja anna suklaan sulaa keksien väliin. Anna jäähtyä.