Appelsiini-karpalokastike

Tämä amerikkalaisen joulun klassikko sopii loistavasti lämpimien ja kylmien ruokien kastikkeeksi. Testaa sitä myös esim. linturuokien tai vaalean kalan kylkeen. Jos aterialta jää kastiketta yli, voit sekoittaa loput majoneesiin – se on herkullista leipien ja burgereiden kanssa.

Appelsiini-karpalokastike

appelsiini-karpalokastiketta tarjouliastiassa

Määrä: 1,2 L

Aika: 45 min

Ainekset

  • 560 g (4 kpl) keskikokoista appelsiinia
  • 600 g (6 cups) karpaloita (tuoreita tai pakaste)
  • 80 g (8 kpl) kivettömiä taateleita
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 120 ml vettä

Valmistus

  1. Raasta kahden appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Poista hedelmistä valkoinen kerros hedelmän pinnasta sekä hdelmän sisältä, sekä hedelmäviipaleiden kalvot, niin että jäljelle jää pelkkä hedelmäliha.
  2. Sekoita keskikikoisessa pannussa appelsiinin hedelmäliha ja kuoriraaste, karpalot, 60 ml vettä, taatelit ja kaneli. Keitä kunnes karpalot poksahtavat auki ja seos tiivistyy, noin 20 min. Anna jäähtyä 15 min.
  3. Laita jäähtynyt seos Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta se sitten nopeasti nopeudelle 5. Työnnä tarvittaessa aineksia teriä kohti tampperilla, koneen käydessä. Sekoita 10–15 sekuntia.
  5. Tarjoile lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai kylmänä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.