Tämä amerikkalaisen joulun klassikko sopii loistavasti lämpimien ja kylmien ruokien kastikkeeksi. Testaa sitä myös esim. linturuokien tai vaalean kalan kylkeen. Jos aterialta jää kastiketta yli, voit sekoittaa loput majoneesiin – se on herkullista leipien ja burgereiden kanssa.
Appelsiini-karpalokastike
Määrä: 1,2 L
Aika: 45 min
Ainekset
- 560 g (4 kpl) keskikokoista appelsiinia
- 600 g (6 cups) karpaloita (tuoreita tai pakaste)
- 80 g (8 kpl) kivettömiä taateleita
- 2 tl jauhettua kanelia
- 120 ml vettä
Valmistus
- Raasta kahden appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Poista hedelmistä valkoinen kerros hedelmän pinnasta sekä hdelmän sisältä, sekä hedelmäviipaleiden kalvot, niin että jäljelle jää pelkkä hedelmäliha.
- Sekoita keskikikoisessa pannussa appelsiinin hedelmäliha ja kuoriraaste, karpalot, 60 ml vettä, taatelit ja kaneli. Keitä kunnes karpalot poksahtavat auki ja seos tiivistyy, noin 20 min. Anna jäähtyä 15 min.
- Laita jäähtynyt seos Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta se sitten nopeasti nopeudelle 5. Työnnä tarvittaessa aineksia teriä kohti tampperilla, koneen käydessä. Sekoita 10–15 sekuntia.
- Tarjoile lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai kylmänä.