Vegaaninen juustokastike. Tämä ei-niin-juustoinen kastike valmistetaan manteleista ja maistuu aivan ihanalta esim. perunan, sipsien, parsakaalin kanssa, tai muuten vaan dippinä.
Ei-niin-juustokastike
Määrä: 960ml
Ainekset
- 480 ml vettä
- 2 sitruunaa, kuorittuna
- 240 g (5 dl) paahdettua punaista paprikaa, kuorittuna, siemenet poistettuna
- 170 g (1⅓ cup) raakoja tai paahdettuja manteleita, suolattomia
- 2 tl sipulijauhetta
- 60 g (½ cup) ravintohiivaa
- 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
Valmistus
- Poista sitruunasta valkoinen kerros pinnasta, niin että siitä jää pelkkä hedelmäliha. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla nopeudella, ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Käytä tampperia (laitteen mukana toimitettava muovinen sauva) työntääksesi aineksia teriä kohti laitteen käydessä.
- Sekoita 5-6 minuuttia tai kunnes kannen alta alkaa nousta höyryä. Tarjoile heti.