Vegaaninen juustokastike. Tämä ei-niin-juustoinen kastike valmistetaan manteleista ja maistuu aivan ihanalta esim. perunan, sipsien, parsakaalin kanssa, tai muuten vaan dippinä.

Ei-niin-juustokastike

Ei-niin-juustokastike

Määrä: 960ml

Ainekset

  • 480 ml vettä
  • 2 sitruunaa, kuorittuna
  • 240 g (5 dl) paahdettua punaista paprikaa, kuorittuna, siemenet poistettuna
  • 170 g (1⅓ cup) raakoja tai paahdettuja manteleita, suolattomia
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 60 g (½ cup) ravintohiivaa
  • 1 tl suolaa, vapaaehtoinen

Valmistus

  1. Poista sitruunasta valkoinen kerros pinnasta, niin että siitä jää pelkkä hedelmäliha. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä blenderi matalimmalla nopeudella, ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Käytä tampperia (laitteen mukana toimitettava muovinen sauva) työntääksesi aineksia teriä kohti laitteen käydessä.
  3. Sekoita 5-6 minuuttia tai kunnes kannen alta alkaa nousta höyryä. Tarjoile heti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.