Täydellinen yhdistelmä makeaa ja mausteista – tämä glaze sopii täydellisesti katkaravuille, sianlihalle ja kanalle.
Aprikoosi-BBQ Glaze
Määrä: 960 ml
Aika: 25 min
Ainekset
- 6 siivua pekonia, paistettuna ja paloiteltuna
- 3½ dl sipulia, hienonnettuna
- 1 rkl valkosipulia, hienonnettuna
- 1,8 dl ketsuppia
- 1,8 dl appelsiinimehua
- 1,8 dl raakasokeria (tai tavallista)
- 0,6 dl mallasviinietikkaa
- 2 ancho chili, kuutioituna
- 1 tl paprikamaustetta
- 1 tl kuivaa sinappia (jauhetta)
- 1 tkl Tabasco-kastiketta
- 1 tl cayennepippuria
- 2 tl suolaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- 2,5 dl (165 g) aprikooseja, siemenet poistettuna ja puolitettuna
Valmistus
- Paista pekoni isolla pannulla keskilämmöllä kunnes siitä tulee rapeaa, noin 4 minuuttia. Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä n. 5 min, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää valkosipuli ja paista vielä 1 min.
- Lisää muut ainekset. Jatka paistamista kunnes aprikoosit ovat aivan pehmeitä, noin 10 min. Mausta seos ja lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
- Kaada seos Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
- Sekoita 30 sekuntia, kunnes koostumus on suhteellisen sileää.
- Glaze on valmista käytettäväksi. Voit vaihtoehtoisesti laittaa sen kylmään ilmatiiviissä astiassa. Se säilyy jääkaapissa viikon verran.