Täydellinen yhdistelmä makeaa ja mausteista – tämä glaze sopii täydellisesti katkaravuille, sianlihalle ja kanalle.

Aprikoosi-BBQ Glaze

aprikoosi-bbq glaze

Määrä: 960 ml
Aika: 25 min

Ainekset

  • 6 siivua pekonia, paistettuna ja paloiteltuna
  • 3½ dl sipulia, hienonnettuna
  • 1 rkl valkosipulia, hienonnettuna
  • 1,8 dl ketsuppia
  • 1,8 dl appelsiinimehua
  • 1,8 dl raakasokeria (tai tavallista)
  • 0,6 dl mallasviinietikkaa
  • 2 ancho chili, kuutioituna
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 tl kuivaa sinappia (jauhetta)
  • 1 tkl Tabasco-kastiketta
  • 1 tl cayennepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 2,5 dl (165 g) aprikooseja, siemenet poistettuna ja puolitettuna

Valmistus

  1. Paista pekoni isolla pannulla keskilämmöllä kunnes siitä tulee rapeaa, noin 4 minuuttia. Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä n. 5 min, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää valkosipuli ja paista vielä 1 min.
  2. Lisää muut ainekset. Jatka paistamista kunnes aprikoosit ovat aivan pehmeitä, noin 10 min. Mausta seos ja lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
  3. Kaada seos Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
  6. Sekoita 30 sekuntia, kunnes koostumus on suhteellisen sileää.
  7. Glaze on valmista käytettäväksi. Voit vaihtoehtoisesti laittaa sen kylmään ilmatiiviissä astiassa. Se säilyy jääkaapissa viikon verran.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.