Porkkanoiden makeus sekä taatelin karamellinen maku tasapainottavat punaisen curry-tahnan mausteisuuden tässä kastikkeessa. Kastike toimii loistavasti kasvisten ja riisin kera tai merellisen ruoan kanssa tarjoiltuna.

Thai-curry-porkkanakastike

Määrä: 840 ml

Aika: 40 min

Ainekset

  • 175 g (2 kpl) keskikokoista porkkanaa, paloina
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunaruohoa, ohuelti siivutettuna
  • 300 ml vähäsuolaista kasvislientä tai kanalientä
  • 120 ml soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 120 ml kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl punaista thai curry tahnaa
  • 1 taateli, kivi poistettuna
  • 1 1/4 dl maissitärkkelystä
  • 2 g (1/4 dl) tuoretta korianteria

Valmistus

  1. Laita porkkanat, valkosipuli, sitruunaruoho, kasvisliemi, soijamaito, kookosmaito, kalakastike, curry-tahna ja taateli kasariin ja keitä n. 15 minuuttia keskilämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  2. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
  3. Kaada seos ja maissitärkkelys Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle.
  5. Sekoita 4 miuuttia tai kunnes kannen alta nousee höyryä.
  6. Laske teho 5:lle ja lisää korianteri kannen aukosta. Jatka sekoittamista 20 sekuntia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *