Porkkanoiden makeus sekä taatelin karamellinen maku tasapainottavat punaisen curry-tahnan mausteisuuden tässä kastikkeessa. Kastike toimii loistavasti kasvisten ja riisin kera tai merellisen ruoan kanssa tarjoiltuna.
Thai-curry-porkkanakastike
Määrä: 840 ml
Aika: 40 min
Ainekset
- 175 g (2 kpl) keskikokoista porkkanaa, paloina
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunaruohoa, ohuelti siivutettuna
- 300 ml vähäsuolaista kasvislientä tai kanalientä
- 120 ml soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
- 120 ml kookosmaitoa
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 tl punaista thai curry tahnaa
- 1 taateli, kivi poistettuna
- 1 1/4 dl maissitärkkelystä
- 2 g (1/4 dl) tuoretta korianteria
Valmistus
- Laita porkkanat, valkosipuli, sitruunaruoho, kasvisliemi, soijamaito, kookosmaito, kalakastike, curry-tahna ja taateli kasariin ja keitä n. 15 minuuttia keskilämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
- Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Kaada seos ja maissitärkkelys Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle.
- Sekoita 4 miuuttia tai kunnes kannen alta nousee höyryä.
- Laske teho 5:lle ja lisää korianteri kannen aukosta. Jatka sekoittamista 20 sekuntia.