Nämä suklaiset avokadopannukakut ovat täydellisiä viikonlopun brunssille. Nämä pannukakut ovat luontaisesti gluteenittomia ja ne saavat makeutta itsetehdystä suklaakastikkeesta.
Avokado-suklaapannukakut
Määrä: 12 kpl (amerikkalaisia pannukakkuja)
Aika: 20 min
Pannukakut
Ainekset
- 300 ml mantelimaitoa
- 2 isoa kananmunaa
- 1/2 avokado, siemen ja kuori poistettuna
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl taatelisosetta
- 2,5 dl (150 g) gluteenitonta jauhoa
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Valmistus
- Laita maito, kananmunat, avokado, leivinjauhe, kaakao ja taatelisose Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1, käynnistä laite ja nosta teho sitten nopeudelle 2. Sekoita 20 sekuntia. Nosta teho sitten nopeudelle 4 ja sekoita vielä 20 sekuntia.
- Kuumenna öljyä paistinpannulla korkealla lämmöllä, kaada sitten varovasti pannukakkutaikinaa suoraan kannusta pannulle (noin 2 rkl taikinaa per pannukakku).
- Paista 2–3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat paistuneet kypsiksi.
Suklaakastike
Ainekset
- 3 rkl mantelimaitoa
- 2 rkl kookosjogurttia
- 3 rkl taatelisosetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1, käynnistä laite ja nosta teho sitten nopeudelle 4. Sekoita 20 sekuntia. Jos pidät enemmän lämpimästä kastikkeesta, voit jatkaa sekoittamista vielä pari minuuttia.
- Tarjoile pannukakut suklaakastikkeen kera, nokareella jogurttia ja pekaanipähkinöitä.
Kuva: Natasha Corrett