Clafloutis on perinteinen ranskalainen jälkiruoka joka on helppo valmistaa ja maistuu aivan mielettömän herkulliselta! Testaa kirsikoiden sijasta myös esim. aprikooseja, karhunvatukoita, vadelmia ym. Vaihtoehtoja on monia, mutta kirsikka on kyllä yksi omia suursuosikkejamme!

Kirsikka clafoutis

kirsikka clafoutisMäärä: 12 annosta
Aika: 1 tunti (valmistelu + paisto)

Ainekset

  • 300 ml maitoa
  • 75 g (5 rkl) hienoa sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 15 ml (1 rkl) vaniljauutetta
  • 85 g (80 ml) vehnäjauhoja
  • 1 hyppysellinen ruokaa
  • 400 g (5 dl) kirsikoita, kivet poistettuina
  • Voita ja korppujauhoja kakkuvuoan leivittämiseen

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 175°C:seen.
  2. Voitele ø 23 cm pyöreä kakkuvuoka voilla ja jauhota kevyesti.
  3. Laita maito, sokeri, kananmunat, vanilja, jauhot ja suola Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1 tai valmis levite-ohjelma.
  5. Käynnistä laite, nosta teho hitaasti korkeimmalle teholle ja sekoita 1 minuutti. Tai jos käytät valmista levite-ohjelmaa, käynnistä ohjelma ja anna sen käydä loppuun.
  6. Laita kirsikat leivitettyyn vuokaan.
  7. Kaada taikina kirsikoiden päälle ja paista 35–40 minuuttia, tai kunnes taikinaan keskelle työnnettyyn haarukkaan ei enää tartu taikinaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *