Uuniomenamoussea ja kanelicrumblea

Kaipaatko herkullista, kesäistäjälkiruokaa? Suosikki kokkimme Pasi Kuronen loihti herkullisen, suussa sulavan jälkiruoan omenoista ja täydensi makunautinnon kanelicrumblella. Tämä jälkiruoka maistuu kaikille, niin lapsille kuin aikuisille!

Uuniomenamoussea ja kanelicrumblea

uuniomenamousse ja kanelicrumble
määrä: 4:lle

Ainekset

  • 2 punaista omenaa esim. Jonagold
    Ruokosokeria

Crumble:

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl sokeria
  • ¾ dl kaurahiutaleita
  • 75 g pehmeää voita

Mousse:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (150g) creme fraichea
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Pese omenat hyvin. Leikkaa omenaporalla omenan sisus pois ja halkaise omenat.
    Laita omenan puolikkaat uunipellille ja ripottele päälle ruokosokeria. Kypsennä uunissa n. 15 min kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Jäähdytä.
  3. Valmista crumble. Sekoita kaikki aineet lukuun ottamatta kanelia ja paista pannulla, kunnes seos alkaa saamaan hieman väriä. Anna jäähtyä
  4. Valmista omenamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Yhdistä moussen aineet Vitamix:iin ja lisää joukkoon uuniomenat. Soseuta 8 teholla 2 min.
  6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata varovasti kattilassa. Lisää moussen joukkoon ja pyöräytä pulssitoiminnolla pari kertaa.
  7. Kaada annosastioihin ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
  8. Tarjoiltaessa ripottele moussen päälle crumblea ja sen päälle hieman kanelia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 × one =