Kaipaatko herkullista, kesäistä jälkiruokaa? Suosikkikokkimme Pasi Kuronen loihti herkullisen, suussa sulavan jälkiruoan omenoista ja täydensi makunautinnon kanelicrumblella. Tämä jälkiruoka maistuu kaikille, niin lapsille kuin aikuisille!
Uuniomenamoussea ja kanelicrumblea
määrä: 4:lle
Ainekset
- 2 punaista omenaa esim. Jonagold
Ruokosokeria
Crumble:
- 1 dl vehnäjauhoa
- ½ dl sokeria
- ¾ dl kaurahiutaleita
- 75 g pehmeää voita
Mousse:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (150g) creme fraichea
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Pese omenat hyvin. Leikkaa omenaporalla omenan sisus pois ja halkaise omenat.
Laita omenan puolikkaat uunipellille ja ripottele päälle ruokosokeria. Kypsennä uunissa n. 15 min kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Jäähdytä. - Valmista crumble. Sekoita kaikki aineet lukuun ottamatta kanelia ja paista pannulla, kunnes seos alkaa saamaan hieman väriä. Anna jäähtyä
- Valmista omenamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Yhdistä moussen aineet Vitamix:iin ja lisää joukkoon uuniomenat. Soseuta 8 teholla 2 min.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata varovasti kattilassa. Lisää moussen joukkoon ja pyöräytä pulssitoiminnolla pari kertaa.
- Kaada annosastioihin ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
- Tarjoiltaessa ripottele moussen päälle crumblea ja sen päälle hieman kanelia.