Nämä ilmavat pullat sopivat täydellisesti jokaiselle juhla-aterialle ja niistä tulee suorastaan täydellisiä kun viimeistelet makuelämyksen hunajavoilla. Pidät vain huolen, ettet työstä taikinaa liikaa – haluamme pitää nämä pullat ilmavina!

Bataattipullat

bataattipullat

Määrä: 14 pullaa
Aikaa: 35 min

Ainekset

  • 5,4 dl (310 g) vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 2½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 1,2 dl (115 g) voita
  • 2,5 dl (225 g) bataattia, kypsennettynä
  • 1,8 dl (175 ml) piimää

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 225°C:seen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Laita jauhot, suola, leivinjauhe ja tumma sokeri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Valitse nopeus 6 ja pulssita 5–6 kertaa sekoittaaksesi ainekset. Sammuta kone.
  3. Avaa kansi ja lisää kylmä voi ja kypsennetty bataatti. Sulje kansi taas ja valitse nopeus 8. Pulssita 10–12 kertaa tai kunnes jauho näyttää kostealta hiekalta.
  4. Avaa kannen pieni korkki ja lisää piimä aukon läpi kannuun. Jatka pulssittamista 15–18 kertaa, tai kunnes taikina alkaa irrota teristä.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Se on hyvin pehmeää ja voi olla hieman tahmeaakin. Taputtele hieman jauhoja sen pinnalle helpottaaksesi työstämistä. Kauli tai taputtele taikina noin 2,5 cm paksuksi levyksi. Paina muotilla tai leikkaa veitsellä haluamasi kokoisia paloja taikinasta ja nosta ne pellille. Voit halutessasi sivellä hieman maitoa niiden pintaan ennen paistamista.
  6. Paista uunissa 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kullanruskeita.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.