Bataatti flat bread on on erinomainen gluteeniton vaihtoehto tavalliselle leivälle. Se sopii hyvin välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi, tuoreilla kasviksilla ja levitteellä päällystettynä.

Bataatti flat bread

Bataatti flat bread

Määrä: 6 kpl flad breadia
Aika: 5 min

Ainekset

  • 5 isoa kananmunaa
  • 1 bataatti, uunissa paahdettuna ja kuorittuna
  • 0,6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 3,5 dl mantelijauhoa
  • 3 tl kookosöljyä

Valmistus

  1. Laita kananmunat, bataatti, vesi, suola ja mustapippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle (High).
  4. Samalla kun blenderi on käynnissä, irrota kannen korkki ja kaada rauhallisesti mantelijauho kannuun muiden ainesten joukkoon.
  5. Sekoita 45 sekuntia. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti.
  6. Kaada taikina kulhoon.
  7. Lämmitä 1/2 tl kookosöljyä paistinpannulla keskilämmöllä.
  8. Lusikoi kaksi annosta taikinaa paistinpannulle, käytä nuolijaa levittääksesi taikinan noin ø 15 cm pyöreäksi leiväksi.
  9. Anna leivän paistua noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  10. Nosta valmiit leivät uuninpellille jäähtymään.