Bataatti flat bread on on erinomainen gluteeniton vaihtoehto tavalliselle leivälle. Se sopii hyvin välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi, tuoreilla kasviksilla ja levitteellä päällystettynä.
Bataatti flat bread
Määrä: 6 kpl flad breadia
Aika: 5 min
Ainekset
- 5 isoa kananmunaa
- 1 bataatti, uunissa paahdettuna ja kuorittuna
- 0,6 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 3,5 dl mantelijauhoa
- 3 tl kookosöljyä
Valmistus
- Laita kananmunat, bataatti, vesi, suola ja mustapippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle (High).
- Samalla kun blenderi on käynnissä, irrota kannen korkki ja kaada rauhallisesti mantelijauho kannuun muiden ainesten joukkoon.
- Sekoita 45 sekuntia. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti.
- Kaada taikina kulhoon.
- Lämmitä 1/2 tl kookosöljyä paistinpannulla keskilämmöllä.
- Lusikoi kaksi annosta taikinaa paistinpannulle, käytä nuolijaa levittääksesi taikinan noin ø 15 cm pyöreäksi leiväksi.
- Anna leivän paistua noin 2 minuuttia molemmin puolin.
- Nosta valmiit leivät uuninpellille jäähtymään.