Klassinen coleslaw-salaatti, joka saa kuitenkin hieman lisäpotkua piparjuuresta ja makeutta rusinoista – täydellinen lisuke grilliruoalle!

Coleslaw

Määrä: 32 annosta
Aika: 15 min

Ainekset

  • 2,5 dl (230 g) majoneesia
  • 1,2 dl viinietikkaa
  • 2 rkl piparjuurta
  • 1½ tl sellerinsiemeniä
  • 1 tl sokeria
  • ⅛ tl merisuolaa
  • ⅛ tl jauhettua mustapippuria
  • 2,5 dl (185 g) rusinaa
  • 800 g savoijinkaalia, raastettuna
  • 2 porkkanaa, raastettuna
  • 1 punasipuli, kuorittuna, pilkottuna

Valmistus

  1. Laita majoneesi, viinietikka, piparjuuri, sellerinsiemenet ja sokeri mainitussa järjestyksessä kannuun ja kiinnitä kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho korkeimmalle nopeudelle.
  4. Sekoita 30 sekuntia.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Sekoita rusinat, kaali- ja porkkanaraasteet sekä sipuli isossa kulhossa. Kaada päälle vinegrettikastike ja sekoita kaikki ainekset.

VINKKI!

Kokeile vihannesten “raastamista” Vitamixilla – voit yksinkertaisesti lohkoa kaalinpään ja laittaa palat Vitmaix-kannuun. Kaada sitten päälle vettä sen verran että se juuri peittää kaalin. Sekoita korkeimmalla teholla joitain minuutteja, kunnes palat ovat haluamasi kokoisia. Siivilöi pois vesi ja raaste on valmista!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 − 3 =