En klassisk coleslaw med en extra kick av pepparrot och russin – perfekt till grillmaten!
Coleslaw
Mänd: 32 serveringar
Tid: 15 min
Ingredienser
- 2,5 dl (230 g) majonnäs
- 1,2 dl ättikssprit
- 2 msk pepparrot
- 1½ tsk sellerifrön
- 1 tsk socker
- ⅛ tsk havssalt
- ⅛ tsk malen svartpeppar
- 2,5 dl (185 g) russin
- 800 g savojkål, riven
- 2 morötter, rivna
- 1 rödlök, skalad, skuren i bitar
Gör så här
- Lägg ned majonnäs, ättiksprit, pepparrot, sellerifrön och socker i kannan i angiven ordning och fäst locket..
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder.
- Krydda med salt och peppar.
- Blanda russin, kål, morötter och lök i en bunke. Häll över den mixade vinägretten och blanda ihop allt.
TIPS! Testa gärna att “riva” grönsakerna i din Vitamix – ett enkelt knep är att dela kålhuvudet i bitar, lägga ned det i kannan – häll sedan i vatten (så att det precis täcker kålen). Mixa på högsta hastighet i några sekunder, tills du får den storleken på bitarna som du önskar. Sila bort vattnet, klart!