Klassinen coleslaw-salaatti, joka saa kuitenkin hieman lisäpotkua piparjuuresta ja makeutta rusinoista – täydellinen lisuke grilliruoalle!
Coleslaw
Määrä: 32 annosta
Aika: 15 min
Ainekset
- 2,5 dl (230 g) majoneesia
- 1,2 dl viinietikkaa
- 2 rkl piparjuurta
- 1½ tl sellerinsiemeniä
- 1 tl sokeria
- ⅛ tl merisuolaa
- ⅛ tl jauhettua mustapippuria
- 2,5 dl (185 g) rusinaa
- 800 g savoijinkaalia, raastettuna
- 2 porkkanaa, raastettuna
- 1 punasipuli, kuorittuna, pilkottuna
Valmistus
- Laita majoneesi, viinietikka, piparjuuri, sellerinsiemenet ja sokeri mainitussa järjestyksessä kannuun ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho korkeimmalle nopeudelle.
- Sekoita 30 sekuntia.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita rusinat, kaali- ja porkkanaraasteet sekä sipuli isossa kulhossa. Kaada päälle vinegrettikastike ja sekoita kaikki ainekset.
VINKKI!
Kokeile vihannesten “raastamista” Vitamixilla – voit yksinkertaisesti lohkoa kaalinpään ja laittaa palat Vitmaix-kannuun. Kaada sitten päälle vettä sen verran että se juuri peittää kaalin. Sekoita korkeimmalla teholla joitain minuutteja, kunnes palat ovat haluamasi kokoisia. Siivilöi pois vesi ja raaste on valmista!