Vegaani munakoiso-linssiburgeri

Nämä vegaaniset burgerit ovat oikea herkku. Niiden vegaaninen pihvi on valmistettu Vitamixilla, jolla saat niihin täydellisen tasaisen tekstuurin. Porkkana, selleri ja sipuli tuovat pihveihin makua. Kaikki blendataan sekaisin, mitään ei hukata. Voit valmistaa burgerit etukäteen ja pakastaa halutessasi. Näin voit ottaa niitä käyttöön tarpeen mukaan nopeaksikin vegaaniseksi kasvisruoka-ateriaksi. Näihin burgereihin sopivat erityisen hyvin myös itse tehty ketsuppi tai hummus!

Vegaani munakoiso-linssiburgeri

Vegaani munakoiso-linssiburgeriMäärä: 6 annosta
Aika: 2 tuntia 20 minuuttia

Ainekset

  • 100 g (½ cup) puy linssejä
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 50 g (½ kpl) porkkana, neljään osaan paloiteltuna
  • 40 g (1 kpl) sellerinvarsi, neljään osaan leikattuna
  • 40 g (½ pieni) punainen sipuli, puolitettuna
  • 650 g (1 kpl) munakoisoa
  • 150 g (2 kpl) portobello sientä, puhdistettuna, neljään osaan leikattuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl savupaprika -maustetta
  • ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta minttua, hienonnettuna
  • 15 g (½ dl) lehtipersiljaa, hienonnettuna
  • 30 g (½ dl) leivänmuruja, tai kikherneitä murustettuna
  • 1 tl granaattiomenamelassia
  • ¼ tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 2 rkl oliiviöljyä, vapaaehtoinen

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 200°C:seen. Laita porkkanat, selleri ja punasipuli Vitamix-kannuun ja sulje kansi. Valitse nopeus 4 ja pulssita 5–6 kertaa, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
  2. Kaavi nuolijalla kasvissilppu kannusta pieneen kasariin, lisää linssit ja tuore timjami ja peitä vedellä. Lisää suola ja keitä 20–25 min tai kunnes linssit ovat pehmenneet.
  3. Leikkaa munakoiso karkeasti paloiksi ja ripottele päälle 1/2 tl suolaa. Anna seistä 10 min niin että ylimääräinen kosteus irtoaa niistä. Kuivaa taputellen ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille sienten ja valkosipulin kera. Ripottele savupaprikaa ja paahda 20 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  4. Siivilöi linssiseos ja nosta kuivumaan höyryssä sillä välin kun kasvikset paistuvat uunissa. Poimi timjamin oksat linssiseoksesta ja heitä ne pois.
  5. Laita munakoiso ja linssiseos Vitamix-kannuun ja sulje kansi. Käynnistä blenderi matalimmalla nopeudella ja nosta teho nopeasti täydelle teholle. Sekoita 20–30 sekuntia käyttäen tampperia apuna. Työnnä sen avulla aineksia teriä kohti koneen käydessä. Seoksen pitäisi olla sileää. Jos haluat mieluummin enemmän tekstuuria ja pureskeltavaa burgeriisi, sekoita vähemmän aikaa.
  6. Kaavi seos kulhoon ja lisää leivänmurut, granaattiomenamelassi ja yrtit. Sekoita kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Jaa kuuteen osaan, n. 100g kuhunkin ja painele pihveiksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
  7. Kypsentääksesi, lämmitä uuni 180°C:seen. Laita tarttumaton pannu keskilämmölle tai vähän kovemmalle ja lisää pieni määrä öljyä. Laita burgerit pannulle ja paista 3 min molemmilta puolilta ja nosta burgerit sitten uuniin ja paista 5 min tai kunnes ne ovat kauttaaltaan kuumia. Vaihtoehtoisesti voit laittaa pihvit suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistaa 12–15 min, tai kunnes ne ovat kauttaaltaan lämpimiä.

Vinkki

Lisää burgereihin lempi lisukkeesi! Relissiä, majoneesia, paahdettuja paprikoita, rucolaa.. ja nauti!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five × one =