Yksinkertainen paahtoprosessi ja kaikkien ainesten soseutus tekevät tästä keitosta ihanan helpon aterian. Jos et ole curryn suuri ystävä, voit yksinkertaisesti jättää sen pois ja lisätä omia suosikkimausteitasi.
Curry-kookos-kurpitsakeitto
Määrä: 4 annosta, 1 L
Aika: 1h 17 min
Ainekset
- 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittu
- 1 pieni (140 g) sipuli, kuorittuna, neljään osaan leikattuna
- 2 pientä (125 g) palsternakkaa, reiluiksi paloiksi leikattuna
- 2 kpl (100 g) sellerinvartta, reiluiksi paloiksi leikattuna
- 5 dl (300 g) myskikurpitsaa (butternut), kuorittuna, siemenet poistettuna, reiluiksi paloiksi leikattuna
- 4 tuoretta salvian lehteä
- 2 tl (4 g) curry jauhetta
- 1⁄2 tl (1 g) kanelia
- 1 hyppysellinen (1 g) chilihiutaleita
- 1 tl (5 g) suolaa, vapaaehtoinen
- 625 ml kasvislientä
- 250 ml kevyttä kookosmaitoa
Valmistus
- Esilämmitä uuni 175°C:seen.
- Laita valkosipuli, sipuli, palsternakka, selleri, kurpitsa, salvia, curry, kaneli, chilihiutaleet, suola ja oliiviöljy kulhoon ja nostele kunnes mausteet ja öljy on tasaisesti kasvisten pinnalla. Levitä tasaisesti leivinpaperilal vuoratulle uuninpellille ja nosta uuniin. Paahda 45–60 min tai kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.
- Nosta pois uunista ja anna hieman jäähtyä. Laita kasviliemi ja kookosmaito Vitamix-kannuun ja lisää kasvikset kannuun. Sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, ja nosta sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 2 min. Kaada keittokulhoon ja tarjoile.