Paahdettu juureskeitto

Kylmät talvipäivät suorastaan kutsuvat nauttimaan värikkäistä juureskeitoista. Valmista edullinen ja herkullinen keitto kauden kasviksista – nauriista, porkkanasta ja selleristä. Yhdistä keittoon herkullinen Winter Spice -mausteseoksemme ja saat nostettua makuelämyksen vielä uudelle tasolle!

Tässä keitossa hyödynnetään Vitamixia monella tapaa. Ensin keittopohja sekoitetaan sileäksi, samalla kun koneen terien luoma kitka kuumentaa seoksen höyryävän kuumaksi. Seuraavaksi koneen käydessä pienemmällä teholla, lisätään sekaan loput ainekset, jolloin keittoon saadaan lisää makuja ja siihen jätetään tekstuuria.

Paahdettu juureskeitto

Ainekset

  • 180 g (2 ) keskikokoista porkkanaa, leikkaa muutaman sentin paloiksi
  • 120 g (1 ) keskikokoista naurista, palsternakkaa tai lanttua, leikattuna muutaman sentin paloiksi
  • 110 g (1 ) pieni sipuli, kuorittuna, leikattuna muutaman sentin paloiksi
  • 70 g (1 ) selleritanko, leikattuna muutaman sentin pätkiksi
  • 10 g (½ ) jalapeño, siemenet ja varsi poistettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 5 g pala inkivääriä , n. 1 cm siivu
  • ½ tl suolaa (vapaaehtoinen)
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 30 ml (2 rkl) extra virgin oliiviöljyä (vapaaehtoinen)
  • 7,5 dl kasvislientä
  • 120 g (2 ) keskikokoisia roma-tomaatteja, puolitettuna
  • 50 g (7,5 dl) lehtikaalia, valkoiset osat poistettuna, karkeasti pilkottuna
  • 10 g (2,5 dl) tuoretta korianteria
  • 225 g (1 tlk) kikherneitä, huuhdeltuna ja valutettuna (käytetään osissa)

Directions

  1. Esilämmitä uuni 225°C:seen. Yhdistä porkkana, nauris, sipuli, jalapeño, valkosipuli, inkivääri, suola, pippuri ja öljy isossa kulhossa ja kääntele sekaisin.
  2. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 20–30 minuuttia. Kun kasvikset ovat pehmenneet, nosta 5 dl sivuun myöhempää käyttöä varten.
  3. Laita loput kasvikset Vitamix-kannuun ja lisää sekaan tomaatit, kasvisliemi ja puolet kikherneistä. Sulje kansi.
  4. Käynnistä blenderi matalimmalla nopeudella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Jatka sekoittamista 5–6 minuuttia, kunnes kannessa olevan tulpan alta nousee kunnolla höyryä.
  5. Laske nopeus 3:een. Irrota kannen tulppa. Lisää sekaan lehtikaali, korianteri ja loput kikherneistä ja kasviksista kannen aukosta. Sekoita 20–30 sekuntia, kunnes ainekset ovat leikkaantuneet pienemmiksi ja sekoittuneet keiton sekaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 − six =