Toskanalainen Cashew & Tomaattikeitto

Tätä ihanaa kermaista tomaattikeittoa tarjoamme usein messuilla, sillä se hurmaa maistajansa! Resepti on kokkimme John Ohlssonin käsialaa. Kermainen keitto on täynnä makua ja vegaaninen sekä gluteeniton.

Toskanalainen Cashew & Tomaattikeitto

Määrä: 2 L
Aika: 15 min

Ainekset

  • 7,5 dl vettä (kylmää)
  • 1 kasvisliemikuutio (myös kanaliemikuutio sopii tähän hyvin, mutta silloin keitto ei tietenkään ole enää vegaaninen)
  • 3 kpl luomu porkkanaa
  • 5 kpl tomaatteja
  • 2 kpl pieniä punasipuleita, kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 1 cm punaista chiliä, siemenet poistettuna
  • 2 dl cashewpähkinöitä (suolattomia)
  • 8 kpl isoja basilikanlehtiä
  • 2 rkl Aceto Balsamico (valkoista balsamiviinietikkaa)
  • 2 rkl sormisuolaa
  • hyppysellinen sokeria (valinnainen)
  • 1 rkl tomaattipyrettä3

Valmistus

  1. Laita ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1 tai valmis kuumien keittojen ohjelma.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 10 Sekoita 5 minuuttia ja 45 sekuntia tai anna kuumien keittojen ohjelman käydä loppuun saakka.
  4. Mausta lisää maistellen tarpeen mukaan. Tarjoile keitto mieluusti paahdettujen valkosipulikrutonkien tai esim. paahdettujen auringonkukansiementen (gluteeniton vaihtoehto) kera.