Toskanalainen Cashew & Tomaattikeitto

Home / Reseptit / Kasvisruoka / Toskanalainen Cashew & Tomaattikeitto

Tätä ihanaa kermaista tomaattikeittoa tarjoamme usein messuilla, sillä se hurmaa maistajansa! Resepti on kokkimme John Ohlssonin käsialaa. Kermainen keitto on täynnä makua ja vegaaninen sekä gluteeniton.

Toskanalainen Cashew & Tomaattikeitto

Määrä: 2 L
Aika: 15 min

Ainekset

  • 7,5 dl vettä (kylmää)
  • 1 kasvisliemikuutio (myös kanaliemikuutio sopii tähän hyvin, mutta silloin keitto ei tietenkään ole enää vegaaninen)
  • 3 kpl luomu porkkanaa
  • 5 kpl tomaatteja
  • 2 kpl pieniä punasipuleita, kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 1 cm punaista chiliä, siemenet poistettuna
  • 2 dl cashewpähkinöitä (suolattomia)
  • 8 kpl isoja basilikanlehtiä
  • 2 rkl Aceto Balsamico (valkoista balsamiviinietikkaa)
  • 2 rkl sormisuolaa
  • hyppysellinen sokeria (valinnainen)
  • 1 rkl tomaattipyrettä3

Valmistus

  1. Laita ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1 tai valmis kuumien keittojen ohjelma.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 10 Sekoita 5 minuuttia ja 45 sekuntia tai anna kuumien keittojen ohjelman käydä loppuun saakka.
  4. Mausta lisää maistellen tarpeen mukaan. Tarjoile keitto mieluusti paahdettujen valkosipulikrutonkien tai esim. paahdettujen auringonkukansiementen (gluteeniton vaihtoehto) kera.
Related Posts

Leave a Comment

16 − eight =

Vitamixin ammattilaitteetlöydät täältä!
+