Kurpitsakeitto

Tämän keiton lämmin ja pehmeä makeus yhdistettynä muskottipähkinään sekä sipulin ja valkosipulin aromaattinen maku, tekevät tästä keitosta uskomattoman makunautinnon vain vartissa!

Kurpitsakeitto

kurpitsakeittoa kahdelle

Määrä: 960 ml

Aika: 15 min

Ainekset

  • 240 ml kasvislientä tai kanalientä
  • 60 ml kookosmaitoa
  • 370 g kurpitsasosetta, tai paahdettua kurpitsaa
  • 60 g (½ kpl) pieni sipuli, kuorittuna, kuullotettuna
  • 2 paahdettua valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 1 taateli, kivi poistettuna
  • 1 ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa, vapaaehtoinen
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria, vapaaehtoinen

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle.
  3. Sekoita 5 min 45 sekuntia tai kunnes kannen korkin alta nousee höyryä.

Kokin vinkit

Koristele keitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä niin saat siihen ihanaa rapeaa suutuntumaa.

Kurpitsan paahtaminen on helppoa. Valitse hyvä, pyöreä 1–1,5 kg kurpitsa. Pese se ja kaavi siemenet ulos. Aseta kurpitsan palat leikkuupinta leivinpaperilla vuorattua peltiä vasten . Lävistä sen pinta monesta kohtaa veitsen kärjellä (läpi hedelmälihan) ja paahda sitten 175°C uunissa 45 min, tai kunnes hedelmäliha on pehmennyt. Kokeile paahtaa kurpitsansiemenet ja mausta ne esim. currylla, kanelilla tai paprikajauheella! Näin saat ruokiin lisäkuitua!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.