Nämä perinteiseen malliin valmistetut donitsit tyynnyttävät kenen tahansa makeannälän ja jättävät silti halajamaan ehkä vielä yhtä herkullista makupalaa lisää! Koristele pinta eri värisillä kuorrutteilla ja nonparelleilla niin saat donistseista veikeän kauniin kokoelman.

Perinteiset donitsit

Määrä: 24 pientä tai 12 isoa donitsia
Valmistusaika: 55 min

Ainekset

  • 960 ml (3 kuppia) kasvilöljyä friteeraamiseen (käytä vain korkean lämpötilan kestäviä friteerausöljyjä)
  • 150 ml (⅔ kuppia) huoneenlämpöistä piimää
  • 50 g (¼ kuppia) hienoa sokeria
  • 1½ tl kuivahiivaa
  • 6 rkl huoneenlämpöistä vettä
  • 60 g (¼ kuppia) sulatettua voita
  • 1 iso kananmuna
  • 455 g (4 kuppia) vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Valmistus

  1. Kaada friteerausöljy korkeareunaiselle pannulle ja laita levy keskilämmölle, kunnes öljyn lämpötila on noussut 175°C:seen. Käytä friteerauslämpömittaria varmistaaksesi, että lämpötila pysyy tasaisena.
  2. Yhdistä pienessä kulhossa piimä, sokeri, sekä hiiva. Anna seoksen seistä n. 5 minuuttia niin, että hiiva saa alkaa käynnistyä.
  3. Laita vesi, piimäseos, voi ja kananmuna Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi. Valitse nopeus 1, käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen täydelle nopeudelle. Sekoita noin 10 sekuntia, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri ehtineet sekoittua.
  4. Pysäytä laite, poista kansi ja lisää suola seka jauhot.
  5. Varmista, että kansi on kunnolla paikoillaan ja valitse nopeus 7. Pulssita 4 kertaa.
  6. Pysäytä laite ja kaavi kannun reunoilta teriä kohti mahdolliset taikinan rippeet kannun reunoilta. Kiinnitä kansi uudelleen paikoilleen.
  7. Valitse nopeus 7 ja pulssita vielä 9 kertaa, kunnes taikinasta muodostuu kannuun pallo joka irtoaa itsestään kannun seinämistä.
  8. Nosta taikina kannusta kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peita kostealla puhtaalla liinalla. Anna taikinan nousta keittiösä lämpimimmässä paikassa, kunnes taikina on turvonnut kaksinkertaiseksi (n. 1h)
  9. Jauhota työtaso ja rullaa taikinasta n. 1.2 cm paksu levy.
  10. Leikkaa pyöreällä taikinamuotilla donitseja. Voit myös hyödyntää pienempää taikinamuottia sisärenkaan tekemiseen.
  11. Friteeraa donitseja yksi kerrallaan pannulla, noin 2 min kummaltakin puolelta, kunnes pinta on kullanruskeaa.
  12. Anna jäähtyä sälealusen päällä ja kuorruta lempi kuorrutteellasi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.