Makeat rusinat ja porkkanat sopivat ihanasti yhteen näissä herkullisissa muffinseissa jotka sopivat erinomaisesti niin pieneksi herkuksi kahvin kanssa, kuin välipalaksi tai aamupalaksikin. Nämä muffinsit säilyvät hyvin myös pakastettuina – säilytä niitä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa (max 5 päivää) tai n. kuukauden verran pakastimessa.

Porkkana-rusinamuffinsejaPorkkana-rusinamuffinsit

Määrä: 12 muffinsia
Aika: 35 min

Ainekset

  • 265 g (täysjyvä) vehnäjauhoa
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl pumpkin spice -mausteseosta
  • 100 g (n. 1,5 dl) rusinoita
  • 90 g (n. 2 dl) porkkanoita puolitettuna
  • 2 isoa kananmunaa
  • 180 ml (1 ¾ dl) omenasosetta tai 3 rkl hunajaa
  • 150 ml (⅔ cup) oliiviöljyä

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 180°C:seen. Voitele tai öljyä 12 kupin muffinsipelti tai laita kuppeihin kertakäyttöiset paperimuotit.
  2. Laita jauhot, ruokasooda ja mausteet keskikokoiseen kulhoon ja sekoita kevyesti. Laita sivuun.
  3. Laita porkkanat Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, sitten nosta nopeus nopeasti teholle 6. Käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  5. Sekoita 6-7 sekuntia, kunnes porkkana on hienoa raastetta. Sammuta kone ja avaa kansi.
  6. Lisää kananmunat, omenasose/hunaja ja öljy porkkanaraasteen sekaan Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  7. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta se sitten nopeasti teholle 5. Käytä jälleen tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  8. Sekoita 30 sekuntia, kunnes seos on paksua ja kermaista.
  9. Kaada porkkanaseos jauhoseoksen joukkoon ja lisää sekaan rusinat käännellen. Lusikoi seos muffinsivuokiin.
  10. Paista 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta ritilälle jäähtymään ja tarjoile sitten.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *