Makeat rusinat ja porkkanat sopivat ihanasti yhteen näissä herkullisissa muffinseissa jotka sopivat erinomaisesti niin pieneksi herkuksi kahvin kanssa, kuin välipalaksi tai aamupalaksikin. Nämä muffinsit säilyvät hyvin myös pakastettuina – säilytä niitä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa (max 5 päivää) tai n. kuukauden verran pakastimessa.
Porkkana-rusinamuffinsit
Määrä: 12 muffinsia
Aika: 35 min
Ainekset
- 265 g (täysjyvä) vehnäjauhoa
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl pumpkin spice -mausteseosta
- 100 g (n. 1,5 dl) rusinoita
- 90 g (n. 2 dl) porkkanoita puolitettuna
- 2 isoa kananmunaa
- 180 ml (1 ¾ dl) omenasosetta tai 3 rkl hunajaa
- 150 ml (⅔ cup) oliiviöljyä
Valmistus
- Esilämmitä uuni 180°C:seen. Voitele tai öljyä 12 kupin muffinsipelti tai laita kuppeihin kertakäyttöiset paperimuotit.
- Laita jauhot, ruokasooda ja mausteet keskikokoiseen kulhoon ja sekoita kevyesti. Laita sivuun.
- Laita porkkanat Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, sitten nosta nopeus nopeasti teholle 6. Käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Sekoita 6-7 sekuntia, kunnes porkkana on hienoa raastetta. Sammuta kone ja avaa kansi.
- Lisää kananmunat, omenasose/hunaja ja öljy porkkanaraasteen sekaan Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta se sitten nopeasti teholle 5. Käytä jälleen tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Sekoita 30 sekuntia, kunnes seos on paksua ja kermaista.
- Kaada porkkanaseos jauhoseoksen joukkoon ja lisää sekaan rusinat käännellen. Lusikoi seos muffinsivuokiin.
- Paista 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta ritilälle jäähtymään ja tarjoile sitten.