Taatelit ja appelsiini antavat näille pähkinäisille välipalapatukoille herkullisen hedelmäisen maun, samalla kun saksanpähkinät tekevät niistä ihanan rapeita.
Gluteenittomat taateli-pähkinäpatukat
Määrä: 9 patukkaa
Aika: 45 min (15 min valmistelu, 30 min paistoaikaa)
Ainekset
- 115 g (2,5 dl) saksanpähkinöitä, rouhittuna
- 110 g (180 ml) taateleita, kivet poistettuina, paloiteltuna
- 1 appelsiinin kuori
- 3 isoa kananmunaa
- 100 g (120 ml) sokeria (kokeile myös esim. kookossokeria, se antaa karamellimaisemman maun!)
- 60 ml appelsiinimehua
- ½ tl kanelia
Valmistus
- Lämmitä uuni 175°C:seen. Voitele 20 x 20 cm uunivuoka.
- Laita saksanpähkinät Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hitaasti nopeudelle 4.
- Sekoita 10 sekuntia. Kaada kulhoon ja lisää sekaan taatelit ja appelsiininkuori.
- Laita kananmunat, sokeri, appelsiinimehu ja kaneli Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti teholle 10, sitten täydelle teholle (High).
- Sekoita 15 sekuntia.
- Lisää seos saksanpähkinäseoksen sekaan kulhoon ja sekoita kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
- Kaada seos uunivuokaan ja paista 30 min.
- Anna jäähtyä täysin, ennen kuin leikkaat paloiksi.