Tämä vegaaninen versio klassisesta italialaisesta pastaruoasta käärii maukkaan kvinoa-kasvispaistoksen pehmeisiin munakoison siivuihin. Todellista lohturuokaa!
Munakoiso-cannellonit pinjansiemen-romesco-kastikkeella
Määrä: 6 annosta
Aika: 30 min
Munakoiso cannellonit
Ainekset
- 2 munakoisoa, kuorittuna, siivutettuna pitkittäin 1.5 cm paksuisiksi paloiksi
- 2 punaista paprikaa, siemenkodat poistettuna, kuutioituna
- 80 g (120 ml) sipulia, kuorittuna, kuutioituna
- 120 g (2,5 dl) porkkanaa, kahtia leikattuna
- 55 g (120 ml) selleriä, kuutioituna
- 2 valkosipulinkynsiä, kuorittuna
- 225 g baby pinaattia
- 1 tl italiaista yrttimausteseosta (esim. Provencale)
- 185 g (2,5 dl) kvinoaa, keitettynä
- 480 ml (5 dl) matala-suolaista pastakastiketta
- 170 g maidotonta Mozzarellan kaltaista juustoa
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 180°C:seen.
- Levitä munakoison siivut yhdeksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista n. 20 min, tai kunnes munakoiso on riittävän pehmeää helposti rullattavaksi. Laita sivuun odottamaan.
- Kuumenna 2 rkl vettä isossa pannussa. Lisää paprika, sipuli, selleri ja valkosipuli.
- Kuullota aineksia kunnes ne ovat pehmentyneet mutta edelleen kiinteitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Lisää pinaatti ja italialainen mausteseos ja kypsennä kunnes pinaatti on pehmentynyt. Lisää keitetty kvinoa.
- Siirrä seos kulhoon.
- Lisää sekaan 2-3 rkl pastakastiketta ja raastettu juusto.
- Levitä n. 60ml (reilu 0,5 desilitraa) pastakastiketta paistoastian pohjalle.
- Levitä kasvisseosta munakoisolevylle, rullaa ja aseta astiaan. Toista muiden munakoisosiivujen ostalta. Kaada jäljellä oleva kastike munakoisorullien päälle.
- Paista 20 minuuttia, kunnes kauttaaltaan lämmennyt.
Pinjansiemen-Romesco-kastike
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 170 g (120 ml) paahdettua paprikaa
- 2 rkl vettä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl ancho chili jauhetta
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 100 g (120 ml) tomaattia, neljään osaan leikattuna
- 2 rkl ravintohiivaa
Valmistus
- Valmistaaksesi romesco-kastikkeen, laita valkosipuli, paprikat, vesi, viinietikka, chilijauhe, pinjansiemenet, tomaatti ja ravintohiiva Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 2 tai 3.
- Sekoita 15 – 20 sekuntia tai kunnes koostumus on sopivaa. Siihen saa mieluusti jäädä hieman pureskeltavaa. Voit käyttää tampperia (koneen mukana toimitettavaa sauvaa) koneen käydessä, työntääksesi aineksia kannun teriä kohti.
- Tarjoa munakoiso-cannellonit herkullisella romesco-kastikkeella kuorrutettuna.