En smakfull, glutenfri brownie som alla kommer gilla.
Glutenfria Brownies
Mängd: 9 st bitar
Tid: 35 min
Ingredienser
- Florsocker (till topping)
- 2,5 dl (120 g) hackade valnötter, valfritt
- 225 g mjölkchoklad/ chokladknappar
- 3 stora ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,8 dl (150 g) socker
- 75 g smör, skuret i bitar
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 dl kakaopulver
- 0,8 dl maizena
Gör så här
- Sätt ugnen på 180ºC och smöra en bakform (20 cm).
- Blanda samman maizena, kakaopulver, kanel, och salt i en bunke.
- Lägg ned socker, smör, vaniljpulver, och ägg i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 35 sekunder eller tills allt är ordentligt ihopblandat.
- Blanda sedan ihop med de torra ingredienserna i bunken, tillsammans med chokladbitar och valnötter.
- Häll ned smeten i bakformen och grädda i ugnen i 30-35 minuter eller tills den inte är kladdig i mitten längre (testa genom att sticka ned en tandpetare eller liknande, är den inte kladdig när du drar upp den igen är kakan färdig).
- Toppa kakan med florsocker och skär upp i bitar.