Pasi Kuronen loihti meille herkullisen ja ihanan yksinkertaisen arkiruokareseptin, jonka valmistat Vitamixilla kädenkäänteessä.
Haukiwallenberg
Ainekset
Kalamassa:
- 400 g ruodotonta haukifileetä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- suolaa, pippuria
Lisäksi:
- korppujauhoa
- voita
Valmistus
- Leikkaa haukifileet hieman pienemmiksi paloiksi ja laita ne Vitamixiin. Soseuta pulse-toiminnolla kunnes kalat ovat hienontuneet.
- Lisää haukimassaan kananmunat, suola ja mustapippuri. Aseta Vitamixin nopeus 5:een ja lisää kuohukerma ohuena nauhana. Anna Vitamixin käydä, kunnes massa on tasaista.
- Siirrä haukimassa puhtaaseen kulhoon. Ota lusikalla haukimassasta reilun kokoisia pihvejä, pyöritä korppujauhossa ja paista reilussa voissa miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä (noin 3 minuuttia per puoli).
- Tarjoile perunasoseen, herneiden ja paistossa ruskistuneen voin kanssa.