Lahjakas kokki Pasi Kuronen loihti meille ihastuttavan helpon ja täynnä makua olevan kasvisruokaherkun ja saimme sen reseptin jaettavaksi. Falafelit ovat loistavaa arkiruokaa sillä saat niistä samalla hyvän annoksen kasvisproteiinia. Raikas korianterijogurtti toimii täydellisenä kastikkeena falafeleille. Testaa ja ihastu!
Härkäpapufalafel ja korianterikastike
Ainekset
Härkäpapufalafelit
- 250 g härkäpapurouhetta esim. VoimaPapu-härkäpapurouhe
- 1 rkl tahinia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 punainen chili
- ½ sipuli pilkottuna
- 1 dl graham jauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
- ½ pnt tuoretta korianteria
- 1 limen kuori raastettuna ja mehu
- Grahamjauhoa jauhottamiseen
Yrttijogurtti
- 500 g turkkilaista jogurttia
- ½ pnt korianteria
- 1 pnt persiljaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- Puolikas kurkku, sisus poistettuna
Valmistus
- Valmista falafelit. Liota härkäpapurouhetta vedessä 10 min.
- Pilko sipulit ja paista niitä pannulla hetki. Yhdistä kaikki aineet Vitamix-kulhoon ja soseuta. Massan ei tarvitse olla aivan hienoa, vaan mukana saa olla rouheutta.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai paistinpannulla. Pyöritä pienehköiksi palloiksi, pyörittele grahamjauhoissa ja friteeraa öljyssä. Jos friteeraat pannulla, painele pallot litteiksi pihveiksi.
- Valmista yrttijogurtti. Pilko kurkku hieman pienemmiksi paloiksi.
- Yhdistä kaikki aineet Vitamixiin ja soseuta pulssitoiminnolla, kunnes seos on tasaista muttei aivan sileää.