Hollantilainen omenapannukakku
Omenat
- 2 rkl (30 g) voita
- 3 omenoita, lohkoina
- ½ dl (50 g) sokeria
- ½ tl kanelia
- ¼ tl muskottipähkinää
- Lämmitä uuni 200°C:seen. Voitele sitten uunivuoka.
- Paista omenalohkoja voissa ja sokerissa kanelilla sekä muskottipähkinällä maustettuna.
- Kaada vuokaan ja nosta sivuun.
Pannukakku
- 3 kananmunaa
- 1,2 dl vehnäjauhoa
- 1,2 dl maitoa tai kasvimaitoa
- 1 rkl kermaa tai luonnonjogurttia
- ½ tl suolaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- Sokeria pinnalle tarjoiluun
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1 alkuun.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti teholle 10, lopuksi täydelle teholle (High).
- Sekoita 30 sekuntia. Sammuta laite.
- Kaada taikina omenoiden päälle. Paista noin 20 minuuttia.
- Ripottele päälle sokeria ja tarjoile.