Ananas-kesäkurpitsaleipä

Murskattu ananas ja kesäkurpitsa antavat tälle klassiselle leipäreseptille mielenkiintoisen ja mehukkaan pikku twistin! 

Ananas-kesäkurpitsaleipä

Ananas-kesäkurpitsaleipää

Määrä: 1 leipälimppu
Aika: 1 h 16 min

Ainekset

  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  •  ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 0,8 dl ananasmurskaa
  • 3,5 dl (90 g) murskattuja pähkinöitä
  • 1,2 dl (70 g) rusinoita

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 180°C:seen. Voitele uunivuoka (leipävuoka) voilla tai öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, muskotti, kaneli ja maustepippuri kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
  3. Laita kananmuna, sokeri, vanilja, ananas ja kesäkurpitsa Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1 alkuun. Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 4.
  5. Sekoita 15 sekuntia. Sammuta laite ja avaa kansi.
  6. Kaada sekaan kuivat ainekset ja sulje kansi.
  7. Valitse nopeus 5.
  8. Sekoita 20 sekuntia. Voit tarvittaessa käyttää tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  9. Sammuta kone. Sekoita joukkoon rusinat ja pähkinät.
  10. Kaada taikina leipävuokaan. Paista uunissa 1 tunti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.