Murskattu ananas ja kesäkurpitsa antavat tälle klassiselle leipäreseptille mielenkiintoisen ja mehukkaan pikku twistin!
Ananas-kesäkurpitsaleipä
Määrä: 1 leipälimppu
Aika: 1 h 16 min
Ainekset
- 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
- 1 tl ruokasoodaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl leivinjauhetta
- ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
- ½ tl kanelia
- ½ tl maustepippuria
- 1 kananmuna
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 0,8 dl ananasmurskaa
- 3,5 dl (90 g) murskattuja pähkinöitä
- 1,2 dl (70 g) rusinoita
Valmistus
- Laita uuni lämpiämään 180°C:seen. Voitele uunivuoka (leipävuoka) voilla tai öljyllä.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, muskotti, kaneli ja maustepippuri kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
- Laita kananmuna, sokeri, vanilja, ananas ja kesäkurpitsa Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1 alkuun. Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 4.
- Sekoita 15 sekuntia. Sammuta laite ja avaa kansi.
- Kaada sekaan kuivat ainekset ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 5.
- Sekoita 20 sekuntia. Voit tarvittaessa käyttää tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Sammuta kone. Sekoita joukkoon rusinat ja pähkinät.
- Kaada taikina leipävuokaan. Paista uunissa 1 tunti.