Krossad ananas och zucchini ger en lite oväntad twist till ett klassisk brödrecept.
Zucchini-Ananas bröd
Mängd: 1 limpa
Tid: 1 h 16 min
Ingredienser
- 2,5 dl fullkornsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk bakpulver
- ¼ tsk malen muskot
- ½ tsk kanel
- ½ tsk kryddpeppar
- 1 ägg
- 1,5 dl socker
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,8 dl krossad ananas på burk
- 3,5 dl (90 g) hackade nötter
- 1,2 dl (70 g) russin
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnsäker brödform med smör eller olja.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, muskot, kanel och kryddpeppar i en skål . Ställ åt sidan.
- Lägg ned ägg, socker, vanilj, ananas och zucchini i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 4.
- Mixa i 15 sek. Stäng av maskinen och öppna locket.
- Häll i de torra ingredienserna och fäst locket.
- Välj hastighet 5.
- Mixa i 20 sek. Om det behövs, använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Stäng av maskinen. Rör ned nötter och russin.
- Häll smeten i brödformen. Grädda i ugnen i 1 timme.