Punaiset taatelit täytettynä tahmealla riisikakulla ja höyrytettynä ovat terveellinen kiinalainen jälkiruoka.
Kiinalaiset tahmeat täytetyt taatelit
Määrä: 24 annosta
Aika: 55 min
Ainekset
- 24 punaista taatelia
- 300 g (5 dl) tahmeaa riisijauhetta
- 90 g (2,5 dl) palasokeria
- 2 rkl makeaa osmanthus-siirappia
- 8,5 dl lämmintä vettä
Valmistus
- Liota punaisia taateleita vedessä 30 minuuttia.
- Valuta taatelit, leikkaa niiden yksi sivu auki ja poista kivi.
- Lisää tahmea riisijauhe ja 240 ml lämmintä vettä Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen teholle 5.* Sekoita n. 30 sekuntia valmistaaksesi taikinan.
- Täytä punaiset taatelit riisitahnalla. Höyrytä 15 minuuttia.
- Laita sokeripalat, makea osmanthus-siirappi ja 6 dl vettä pannuun keskilämmölle ja keitä kunnes sokeri on liuennut ja seos on keittynyt hieman kokoon.
- Laita taatelit siirappiin ja anna liota 30 sekuntia. Nosta taatelit lautaselle, lusikoi siirappia päälle ja tarjoile.
*Jos käytät G-sarhan Vitamixia, käytä nopeutta 3.