Klassikkoreseptimme keski-idän tyypilliseen dippiin on tässä. Humus tarjoillaan usein flatbread-leivän kera, mutta se maistuu meistä vähintään yhtä hyvältä keksien, nachojen tai vaikkapa uunijuuresten kera!
Hummus
Määrä: 880 ml
Aika: 8 min
Ainekset
- 2 prk kikherneitä (yht 900 g), siivilöi toisesta purkista nesteet ja jätä ne toiseen tallelle
- 0,5 dl (35 g) seesaminsiemeniä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,5 dl sitruunamehua, vastapuristettua
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittu
- 1 tl maustekuminaa
- suolaa
Valmistus
- Laita kaikki ainekset kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse alkuun nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 10, (lopulta täydelle teholle: High, vanhemmissa malleissa).
- Sekoita 1 min. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Mausta suolalla. Tarjoile laakealta lautaselta ja lisää pinnalle hieman oliiviöljyä sekä seesaminsiemeniä.