Klassikkoreseptimme keski-idän tyypilliseen dippiin on tässä. Humus tarjoillaan usein flatbread-leivän kera, mutta se maistuu meistä vähintään yhtä hyvältä keksien, nachojen tai vaikkapa uunijuuresten kera!

Hummus

HummusMäärä: 880 ml
Aika: 8 min

Ainekset

  • 2 prk kikherneitä (yht 900 g), siivilöi toisesta purkista nesteet ja jätä ne toiseen tallelle
  • 0,5 dl (35 g) seesaminsiemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl sitruunamehua, vastapuristettua
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittu
  • 1 tl maustekuminaa
  • suolaa

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse alkuun nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 10, (lopulta täydelle teholle: High, vanhemmissa malleissa).
  4. Sekoita 1 min. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  5. Mausta suolalla. Tarjoile laakealta lautaselta ja lisää pinnalle hieman oliiviöljyä sekä seesaminsiemeniä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.