Tämä silkkisen sileä sosekeitto on kauniin keltaisen väristä ja saa upean makunsa valkosipulista ja inkivääristä.
Porkkana-inkiväärikeitto tofulla
Määrä: 1 L
Aika: 25 min
Ainekset
- 240 g (2 cups) carrots, halved
- ¼ keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
- 2 pientä valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 30 ml (2 rkl) extra virgin oliiviöljyä, valinnainen
- ½ tl suolaa, valinnainen
- ⅛ tl jauhettua valkopippuria
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 70 g silken tofua
- 480 ml vähäsuolaista kasvislientä
Ainekset
- Laita porkkanat, sipuli ja valkosipuli Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti nopeudelle 4 tai 5.
- Sekoita 10 sekuntia tai kunnes ainekset ovat silppuna.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota hienonnetut ainekset kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja porkkanat pehmenneet. Lisää hieman kasvislientä jos tarvetta.
- Laita loput ainekset Vitamix-kannuun, lisää kuullotetut kasvikset ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hitaasti nopeudelle 10, sitten täydelle teholle: High (vanhemmissa malleissa).
- Sekoita 3–4 min, kunnes kannen korkin alta nousee höyryä.