Japanilainen Miso-Siitake-keitto

Vegaaninen japanilainen raw food -keitto inkiväärillä, shiitakesienillä ja misolla (resepti: Ani Phyo).

Japanilainen miso-siitake-keitto

japanilainen miso-siitake-keitto

Määrä: 1,3 L
Aika: 6 min

Ainekset

  • 7 dl (227 g) siitakesieniä
  • 2 rkl soijaa
  • 1,2 dl-2,4 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl misoa, tummaa tai vaaleaa
  • 2,5 x 2,5 cm tuoretta inkivääriä, kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittu
  • 720 ml vettä
  • 1 salottisipuli, hienonnettuna

Valmistus

  1. Laita siitakesienet marinoitumaan soijaan ja 3 rkl öljyyn. Laita sivuun odottamaan.
  2. Laita miso, loput oliiviöljystä, inkivääri, valkosipuli ja vesi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
  5. Sekoita 30 sekuntia.
  6. Tarjoa syviltä lautasilta siitakesienien ja salottisipulin kera.