Kasvismureke

Uusi variaatio klassisesta lihamurekkeesta – tämä versio on kasviksilla valmistettu ja saa proteiinia mm. sienistä. Kokeile ja ihastu!

Kasvismureke

kasvismureke

Määrä: 1 murekelimppu, 10 palaa
Aika: 2 h ja 30 min

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa, paloiteltuna (x 5 cm)
  • 1 punainen paprika, höyrytetty, kuutioitu, ilman siemeniä
  • 1 keltainen paprika, höyrytetty, kuutioitu, ilman siemeniä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • 450 g sieniä (esim. herkkusieniä)
  • 0,6 dl balsamiviinietikkaa
  • 1,8 dl ketsuppia
  • 1,2 dl ravintohiivaa
  • 1,2 dl kaurajauhoa
  • 0,6 dl kaurahiutaleita
  • 1 isoa kananmunaa
  • 3 rkl tuoretta persiljaa, karkeasti hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 180°C:seen.
  2. Sulje Vitamix-kannun kansi, mutta irrota kannen pieni korkki.
  3. Valitse nopeus 3.
  4. Käynnistä laite ja pudota kesäkurpitsa kannuun pala kerrallaan kannessa olevan kolon läpi. Voit tarvittaessa käyttää tampperia painellaksesi palasia kohti teriä. Kaada kesäkurpitsahakkelus kulhoon.
  5. Toista vaiheet 3–4 paprikan ja valkosipulin kanssa.
  6. Lämmitä iso paistinpannu keskilämmöllä ja paista sieniä kunnes neste on irronnut niistä.
  7. Laita sitten paprika, kesäkurpitsa, timjami ja valkosipuli pannulle sienten sekaan. Paista taas kunnes kasviksista irtoava neste on haihtunut.
  8. Lisää balsamiviinietikka ja anna sen haihtua puoleen alkuperäisestä määrästä.
  9. Lisää ketsuppi, kaurajauho ja kaurahiutaleet, ravintohiiva ja persiljaseos. Sekoita huolella sekaisin ja nosta sivuun jäähtymään 15 minuutiksi.
  10. Lisää kananmuna seokseen ja sekoita.
  11. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (20 cm x 10 cm).
  12. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 45 minuuttia.
  13. Kun mureke on valmis, anna sen jäähtyä tunnin verran ja jaa sitten 10 osaan.
  14. Tarjoillaksesi, nosta palat uuninpellille.
  15. Nosta palat uuniin 180°C:seen 10 minuutiksi.