Uusi variaatio klassisesta lihamurekkeesta – tämä versio on kasviksilla valmistettu ja saa proteiinia mm. sienistä. Kokeile ja ihastu!
Kasvismureke
Määrä: 1 murekelimppu, 10 palaa
Aika: 2 h ja 30 min
Ainekset
- 1 kesäkurpitsa, paloiteltuna (x 5 cm)
- 1 punainen paprika, höyrytetty, kuutioitu, ilman siemeniä
- 1 keltainen paprika, höyrytetty, kuutioitu, ilman siemeniä
- 5 valkosipulinkynttä
- 0,6 dl oliiviöljyä
- 450 g sieniä (esim. herkkusieniä)
- 0,6 dl balsamiviinietikkaa
- 1,8 dl ketsuppia
- 1,2 dl ravintohiivaa
- 1,2 dl kaurajauhoa
- 0,6 dl kaurahiutaleita
- 1 isoa kananmunaa
- 3 rkl tuoretta persiljaa, karkeasti hienonnettuna
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 180°C:seen.
- Sulje Vitamix-kannun kansi, mutta irrota kannen pieni korkki.
- Valitse nopeus 3.
- Käynnistä laite ja pudota kesäkurpitsa kannuun pala kerrallaan kannessa olevan kolon läpi. Voit tarvittaessa käyttää tampperia painellaksesi palasia kohti teriä. Kaada kesäkurpitsahakkelus kulhoon.
- Toista vaiheet 3–4 paprikan ja valkosipulin kanssa.
- Lämmitä iso paistinpannu keskilämmöllä ja paista sieniä kunnes neste on irronnut niistä.
- Laita sitten paprika, kesäkurpitsa, timjami ja valkosipuli pannulle sienten sekaan. Paista taas kunnes kasviksista irtoava neste on haihtunut.
- Lisää balsamiviinietikka ja anna sen haihtua puoleen alkuperäisestä määrästä.
- Lisää ketsuppi, kaurajauho ja kaurahiutaleet, ravintohiiva ja persiljaseos. Sekoita huolella sekaisin ja nosta sivuun jäähtymään 15 minuutiksi.
- Lisää kananmuna seokseen ja sekoita.
- Voitele tai vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (20 cm x 10 cm).
- Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 45 minuuttia.
- Kun mureke on valmis, anna sen jäähtyä tunnin verran ja jaa sitten 10 osaan.
- Tarjoillaksesi, nosta palat uuninpellille.
- Nosta palat uuniin 180°C:seen 10 minuutiksi.