Raaka tomaattikastike raikkaine makuineen sopii täydellisesti kesäkurpitsapastan kylkeen. Testaa ja ihastu!
Kesäkurpitsapastaa Pomodorokastikkeella
Määrä: 3 annosta
Aika: 30 min
Ainekset
- kesäkurpitsaa
- 3 isoa tomaattia
- 0,5 dl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä jauhetta
- 1,5 rkl hienonnettua sipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
- 1,5 tl tuoretta oreganoa
- 1 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 1/4 tl suolaa
- 1 mm jauhettua mustapippuria
- 1 hyppysellinen cayennepippuria
Valmistus
- Tee kesäkurpitsapastaa vuolemalla kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita spiraalileikkurilla, juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
- Laita 1,5 tomaattia ja muut ainekset Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 8.
- Käynnistä ja sulje laite nopeasti (pulssita) muutama kerta. Kaavi reunoille roiskunut seos takaisin teriin päin nuolijalla joka pulssituksen välissä.
- Avaa kansi ja lisää loput tomaatit. Sulje kansi.
- Valitse nopeus 5.
- Käynnistä ja sulje laite nopeasti (pulssita) 1-3 kertaa, kunnes koostumus on kermaista.
- Anna kastikkeen levätä 10 minuuttia niin se hieman sakenee ennen tarjoilua.
- Tarjoile kesäkurpitsapasta runsaalla annoksella pomodorokastiketta.
Kaada loput kastikkeesta lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy n. 3 vuorokautta kylmässä.