Kesäkurpitsapastaa Pomodorokastikkeella

Raaka tomaattikastike raikkaine makuineen sopii täydellisesti kesäkurpitsapastan kylkeen. Testaa ja ihastu!

Kesäkurpitsapastaa Pomodorokastikkeella

Kesäkurpitsapastaa pomodorokastikkeella

Määrä: 3 annosta
Aika: 30 min

Ainekset

  • kesäkurpitsaa
  • 3 isoa tomaattia
  • 0,5 dl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä jauhetta
  • 1,5 rkl hienonnettua sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
  • 1,5 tl tuoretta oreganoa
  • 1 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 mm jauhettua mustapippuria
  • 1 hyppysellinen cayennepippuria

Valmistus

  1. Tee kesäkurpitsapastaa vuolemalla kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita spiraalileikkurilla, juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
  2. Laita 1,5 tomaattia ja muut ainekset Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 8.
  4. Käynnistä ja sulje laite nopeasti (pulssita) muutama kerta. Kaavi reunoille roiskunut seos takaisin teriin päin nuolijalla joka pulssituksen välissä.
  5. Avaa kansi ja lisää loput tomaatit. Sulje kansi.
  6. Valitse nopeus 5.
  7. Käynnistä ja sulje laite nopeasti (pulssita) 1-3 kertaa, kunnes koostumus on kermaista.
  8. Anna kastikkeen levätä 10 minuuttia niin se hieman sakenee ennen tarjoilua.
  9. Tarjoile kesäkurpitsapasta runsaalla annoksella pomodorokastiketta.

Kaada loput kastikkeesta lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy n. 3 vuorokautta kylmässä.