Kermainen hernekeitto Taralli-kekseillä

Koristele tämä herkullinen, kestältä maistuva hernekeitto herkullisilla, rapeilla oliiviöljykekseillä – Taralleilla.

Kermainen hernekeitto Taralli-kekseillä

Määrä: 1 Lkermainen hernekeitto
Aika: 20 minuuttia

Ainekset

Tarallit

  • 335 g vehnäjauhoja
  • 3 g (1 tl) suolaa
  • 90 ml valkoviiniä
  • 80 ml oliiviöljyä
  • 3 rkl vettä
  • 1 kananmuna, voiteluun

Keitto

  • 1 L vettä
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä (vapaaehtoinen)
  • 250 g pakasteherneitä
  • 130 g (2 keskikokoista) porkkanaa, puolitettuina
  • ¼ tanko selleriä, paloiteltuna
  • ½ salottisipuli, kuorittuna
  • 3 g (1 tl) suolaa, vapaaehtoinen

Tarjoiluun

  • ranskankermaa

Valmistus

  1. Valmista tarallit. Laita jauhot, suola, viini, oliiviöljy ja vesi Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 8 ja pulssita 15–20 kertaa, kunnes taikina alkaa pysyä kasassa. Pysäytä välillä ja kaavi taiukina kannun reunoilta, jos tarvetta.
  3. Lisää teelusikallinen tai pari vettä, jos tarpeen. Varo ylityöstämästä taikinaa.
  4. Kaavi taikina kannusta (siitä ei välttämättä ole tullut palloa, mutta poista taikinan palaset kannusta), vaivaa taikinaa kasaan muutaman kerran kevyesti jauhotella pinnalla, kunnes se on joustavaa. Pyörittele se sitten palloksi.
  5. Peitä taikina kostealla pyyhkeellä.
  6. Ota taikinasta vajaan ruokalusikallisen kokoisia paloja, pyörittele tikuiksi ja pyöräytä tikut sitten renkaiksi (paina taikinatikun päät yhteen). Laita taikinarenkaat kiehuvaan veteen ja nosta ne sitten vedestä kun ne nousevat pintaan. Anna renkaiden kuivua kuivan pyyhkeen päällä.
  7. Voitele taikinarenkaat rikki vatkatulla kananmunalla. Paista niitä 200°:ssa noin 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  8. Valmista keitto. Laita vesi, öljy, herneet, porkkanat, salottisipuli, selleri ja suola Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  9. Käynnistä kone ja nosta teho 10:een.
  10. Sekoita 5 min 45 sekuntia, kunnes kannen alta nousee höyryä.
  11. Tarjoile keitto heti, ranskankermanokareen ja valmiiden tarallien kera.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.