Kimchi retiiseistä

Klassinen korealainen banchan joka tyypillisesti tarjoillaan joka aterialla.

Kimchi retiiseistä

kimchi retiiseistä

Aika: 25 min

Ainekset

  • 120 ml vettä
  • 3 rkl merisuolaa
  • 3 rkl luumukastiketta
  • 2 kg retiisejä
  • 175 g tuoretta ruohosipulia
  • 0,5 dl kalakastiketta
  • 1 sipuli, kuorittu, puolitettu
  • 3 kpl punaisia chilejä
  • 6 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 1 pala inkivääriä (10 g), kuorittuna
  • 2 rkl suolattua rapukastiketta/raputahnaa
  • 2 rkl vaaleaa, keitettyä riisiä, jäähtyneenä
  • 4 rkl paprikajauhetta

Valmistus

  1. Sekoita vesi, merisuola ja luumukastike pienessä kulhossa. Sekoita huolella niin että ainekset menevät sekaisin ja laita sivuun odottamaan.
  2. Pese ja puhdista retiisit ja laita sitten isoon kulhoon yhdessä hienonnetun ruohosipulin kera. Kaada sitten vesi-luumukastikeseoksen päälle ja sekoita. Laita sivuun odottamaan.
  3. Laita kalakastike, sipuli, chili, valkosipuli, inkivääri, rapukastike ja kylmä riisi Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  6. Sekoita 45 sekuntia, kunnes koostumus on sileää.
  7. Sammuta laite ja nosta kannu moottorin päältä, avaa kansi ja lisää sekaan paprikajauhe.
  8. Kaada seos muiden ainesten päälle isoon kulhoon.
  9. Ravista kulhoa hieman ja sekoittele niin että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Peitä muovilla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.