Klassinen korealainen banchan joka tyypillisesti tarjoillaan joka aterialla.
Kimchi retiiseistä
Aika: 25 min
Ainekset
- 120 ml vettä
- 3 rkl merisuolaa
- 3 rkl luumukastiketta
- 2 kg retiisejä
- 175 g tuoretta ruohosipulia
- 0,5 dl kalakastiketta
- 1 sipuli, kuorittu, puolitettu
- 3 kpl punaisia chilejä
- 6 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 1 pala inkivääriä (10 g), kuorittuna
- 2 rkl suolattua rapukastiketta/raputahnaa
- 2 rkl vaaleaa, keitettyä riisiä, jäähtyneenä
- 4 rkl paprikajauhetta
Valmistus
- Sekoita vesi, merisuola ja luumukastike pienessä kulhossa. Sekoita huolella niin että ainekset menevät sekaisin ja laita sivuun odottamaan.
- Pese ja puhdista retiisit ja laita sitten isoon kulhoon yhdessä hienonnetun ruohosipulin kera. Kaada sitten vesi-luumukastikeseoksen päälle ja sekoita. Laita sivuun odottamaan.
- Laita kalakastike, sipuli, chili, valkosipuli, inkivääri, rapukastike ja kylmä riisi Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
- Sekoita 45 sekuntia, kunnes koostumus on sileää.
- Sammuta laite ja nosta kannu moottorin päältä, avaa kansi ja lisää sekaan paprikajauhe.
- Kaada seos muiden ainesten päälle isoon kulhoon.
- Ravista kulhoa hieman ja sekoittele niin että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Peitä muovilla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.