Tämä vahva meksikolaishenkinen kastike tarjoillaan lämpimänä tai kylmänä dippinä, tai tortillojen, gorditojen tai tostatojen täytteenä.
Mustapapu-Jalapeñokastike
Määrä: 720 ml
Aika: 25 min
Ainekset
- 240 ml kanalientä
- 425 g mustia papuja, valutettuna, huuhdeltuna
- 1,2 dl (80 g) sipulia, kuorittuna, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 jalapeño
- 1,2 dl (75 g) punainen paprika, kanta ja siemenet poistettuna, paloiteltuna
- 1,2 dl (75 g) keltainen paprika, kanta ja siemenet poistettuna, paloiteltuna
- 1 tl maustekuminaa
- 1 tl chilijauhetta
- 60 ml vettä
Valmistus
- Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä, lisää oliiviöljy, jalapeño, paprika, maustekumina ja chilijauhe. Paista 5 min. Laita sivuun odottamaan.
- Laita kanaliemi, pavut, sipuli ja valkosipuli sekä puolet paistinpannun sisällöstä Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
- Sekoita 4-5 minuuttia tai kunnes se on sopivan lämmintä (kun kannen alta nousee höyryä).
- Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman kanalientä tai vettä. Kastike saa olla melko juoksevaa.
- Valitse sitten nopeus 4-5, käynnistä laite ja irrota kannen pieni korkki. Kaada loput aineksista kannuun kannen aukon läpi koneen käydessä. Jatka sekoittamista vielä 5 sekuntia.