Tämä vahva meksikolaishenkinen kastike tarjoillaan lämpimänä tai kylmänä dippinä, tai tortillojen, gorditojen tai tostatojen täytteenä.

Mustapapu-Jalapeñokastike

mustapapu-jalapenokastike

Määrä: 720 ml
Aika: 25 min

Ainekset

  • 240 ml kanalientä
  • 425 g mustia papuja, valutettuna, huuhdeltuna
  • 1,2 dl (80 g) sipulia, kuorittuna, hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 jalapeño
  • 1,2 dl (75 g) punainen paprika, kanta ja siemenet poistettuna, paloiteltuna
  • 1,2 dl (75 g) keltainen paprika, kanta ja siemenet poistettuna, paloiteltuna
  • 1 tl maustekuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 60 ml vettä

Valmistus

  1. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä, lisää oliiviöljy, jalapeño, paprika, maustekumina ja chilijauhe. Paista 5 min. Laita sivuun odottamaan.
  2. Laita kanaliemi, pavut, sipuli ja valkosipuli sekä puolet paistinpannun sisällöstä Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  5. Sekoita 4-5 minuuttia tai kunnes se on sopivan lämmintä (kun kannen alta nousee höyryä).
  6. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman kanalientä tai vettä. Kastike saa olla melko juoksevaa.
  7. Valitse sitten nopeus 4-5, käynnistä laite ja irrota kannen pieni korkki. Kaada loput aineksista kannuun kannen aukon läpi koneen käydessä. Jatka sekoittamista vielä 5 sekuntia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.