Tämä resepti ei vaadi kypsennystä. Käärit lehtivihreään kesäkurpitsaa, ituja, chiliä ja mausteita. Dippaa maukkaaseen, thai-henkiseen kastikkeeseen ja käsissäsi on hetkessä maukas ja terveellinen lounas tai välipala.
Thai kevätrullia dippikastikkeella
Määrä: 8–10 rullaa
Aika: 20 min
Ainekset
- 60 ml oliiviöljyä
- 2 tl limen kuorta
- 1 rkl nama shoyu soijaa
- 2 punaista thai chiliä
- 125 g mantelivoita
- 2 rkl sitruunamehua
- 240 ml vettä
- 1 kesäkurpitsa, julienne-kuorijalla ohueksi spaghettiksi leikattuna
- 100 g (2,5 dl) mung-pavun ituja
- ½ nippu tuoretta basilikaa
- ¼ nippu tuoretta minttua
- 2 thai chilejä, hienonnettuna
- 5 isoa vihreää lehteä, esim. lehtikaalia. poita paksut valkoiset ruodit.
Valmistus
- Laita oliiviöljy, limetin kuori, nama shoyu, punaiset chilit, mantelivoi, sitruunamehu ja vesi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
- Sekoita 30 sekuntia kunnes sileää. Laita sivuun odottamaan.
- Laita kaalinlehti lautaselle ja nostele sen päälle kesäkurpitsaa, ituja, basilikaa, minttua ja chiliä.
- Rullaa lehdet rullaksi ja dippaa kastikkeeseen.
Huom
Rullat säilyvät noin vuorokauden. Säilytä dippikastike erillään rullista. Kastike säilyy jääkaapissa n. 4 päivää.