Thai kevätrullia dippikastikkeella

Tämä resepti ei vaadi kypsennystä. Käärit lehtivihreään kesäkurpitsaa, ituja, chiliä ja mausteita. Dippaa maukkaaseen, thai-henkiseen kastikkeeseen ja käsissäsi on hetkessä maukas ja terveellinen lounas tai välipala.

Thai kevätrullia dippikastikkeella

Määrä: 8–10 rullaa
Aika: 20 min

Ainekset

  • 60 ml oliiviöljyä
  • 2 tl limen kuorta
  • 1 rkl nama shoyu soijaa
  • 2 punaista thai chiliä
  • 125 g mantelivoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 240 ml vettä
  • 1 kesäkurpitsa, julienne-kuorijalla ohueksi spaghettiksi leikattuna
  • 100 g (2,5 dl) mung-pavun ituja
  • ½ nippu tuoretta basilikaa
  • ¼ nippu tuoretta minttua
  • 2 thai chilejä, hienonnettuna
  • 5 isoa vihreää lehteä, esim. lehtikaalia. poita paksut valkoiset ruodit.

Valmistus

  1. Laita oliiviöljy, limetin kuori, nama shoyu, punaiset chilit, mantelivoi, sitruunamehu ja vesi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
  4. Sekoita 30 sekuntia kunnes sileää. Laita sivuun odottamaan.
  5. Laita kaalinlehti lautaselle ja nostele sen päälle kesäkurpitsaa, ituja, basilikaa, minttua ja chiliä.
  6. Rullaa lehdet rullaksi ja dippaa kastikkeeseen.

Huom

Rullat säilyvät noin vuorokauden. Säilytä dippikastike erillään rullista. Kastike säilyy jääkaapissa n. 4 päivää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.