Kurpitsa frittata

Kurpitsakausi on loistossaan syksyllä ja erilaisista kurpitsalaaduista saa loihdittua vaikka mitä herkkuja! Tämä frittata-resepti on erinomainen lisä syksyn ja talven aamiaismenuihin.

Kurpitsa frittata

Kurpitsa frittata

Määrä: 8 annosta

Aika: 1 tunti

Ainekset

  • 8 isoa kananmunaa
  • 160 ml täysmaitoa
  • 60 ml (4 rkl) oliiviöljyä (vapaaehtoinen)
  • 200 g sipulia
  • 150 g (2,5 dl) vihreää paprikaa, siemenet poistettuna, kuutioituna
  • 6 oksaa persiljaa
  • 100 g Manchego juustoa
  • 1 ripaus paprikajauhetta
  • 1 myskikurpitsaa (butternut kurpitsa), kuorittuna, siemenet poistettuna, paahdettuna
  • suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan

Valmistus

  1. Laita kananmunat, maito, sipuli, paprika, persilja, juusto ja paprikajauhe Vitamix-kannuun, mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 8.
  3. Käynnistä laite ja pulssita 8–10 kertaa hienontaaksesi kasvikset ja juuston.
  4. Laita kurpitsan palat neliskanttiseen uunivuokaan.
  5. Kaada munaseos kurpitsojen päälle uunivuokaan. Sekoita kevyesti niin että ainekset menevät sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Paista 80°C:ssa 1h 15 min.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.