Kurpitsakausi on loistossaan syksyllä ja erilaisista kurpitsalaaduista saa loihdittua vaikka mitä herkkuja! Tämä frittata-resepti on erinomainen lisä syksyn ja talven aamiaismenuihin.
Kurpitsa frittata
Määrä: 8 annosta
Aika: 1 tunti
Ainekset
- 8 isoa kananmunaa
- 160 ml täysmaitoa
- 60 ml (4 rkl) oliiviöljyä (vapaaehtoinen)
- 200 g sipulia
- 150 g (2,5 dl) vihreää paprikaa, siemenet poistettuna, kuutioituna
- 6 oksaa persiljaa
- 100 g Manchego juustoa
- 1 ripaus paprikajauhetta
- 1 myskikurpitsaa (butternut kurpitsa), kuorittuna, siemenet poistettuna, paahdettuna
- suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan
Valmistus
- Laita kananmunat, maito, sipuli, paprika, persilja, juusto ja paprikajauhe Vitamix-kannuun, mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 8.
- Käynnistä laite ja pulssita 8–10 kertaa hienontaaksesi kasvikset ja juuston.
- Laita kurpitsan palat neliskanttiseen uunivuokaan.
- Kaada munaseos kurpitsojen päälle uunivuokaan. Sekoita kevyesti niin että ainekset menevät sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista 80°C:ssa 1h 15 min.