Levantin kukkakaalihummus

Tämä kukkakaalihummus suorastaan pursuaa makuja, kiitos paahdettujen siementen ja mausteiden. Tavallisen hummuksen sijaan tämä Levantin kukkakaalihummus on ihanan kevyttä ja silti kermaista – täydellistä esim. vihannesten kanssa tarjottavaksi!

Levantin kukkakaalihummus

kukkakaalihummus

Aika: 10 min

Ainekset

  • 60 ml (35 g) seesaminsiemeniä
  • 1⁄4 tl kuminansiemeniä
  • 1⁄4 tl jauhettua kurkumaa
  • 1⁄4 tl paprikajauhetta
  • 1 hyppysellinen jauhettua kardemummaa
  • 1⁄4 tl corianterin siemeniä
  • 1 L (450 g) höyrytettyä tai paahdettua kukkakaalia, kukinnoiksi leikattuna (noin 1/2 ison kukkakaalin pää)
  • 1⁄2 (25 g) sitruuna, kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi (tai 1/2 tl valkosipulijauhetta)
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 1⁄4 tl sumacia
  • 1⁄4 tl kuivattua minttua

Valmistus

  1. Laita mausteet, eli ensimmäiset 6 ainesta, kukkakaaliin saakka, pannulle keskilämmöllä. Paahda, kunnes niistä nousee herkullinen aromi.
  2. Kun mausteet ja siemenet on paahdettu, laita kukkakaali ja kaikki loput ainekset, mukaanlukien mausteseos, Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 1 minuutti. Käytä tarvittaessa tampperia työnnelläksesi aineksia teriä kohti, koneen käydessä.
kukkakaalihummus

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.