Tämä kukkakaalihummus suorastaan pursuaa makuja, kiitos paahdettujen siementen ja mausteiden. Tavallisen hummuksen sijaan tämä Levantin kukkakaalihummus on ihanan kevyttä ja silti kermaista – täydellistä esim. vihannesten kanssa tarjottavaksi!
Levantin kukkakaalihummus
Aika: 10 min
Ainekset
- 60 ml (35 g) seesaminsiemeniä
- 1⁄4 tl kuminansiemeniä
- 1⁄4 tl jauhettua kurkumaa
- 1⁄4 tl paprikajauhetta
- 1 hyppysellinen jauhettua kardemummaa
- 1⁄4 tl corianterin siemeniä
- 1 L (450 g) höyrytettyä tai paahdettua kukkakaalia, kukinnoiksi leikattuna (noin 1/2 ison kukkakaalin pää)
- 1⁄2 (25 g) sitruuna, kuorittuna
- 1 valkosipulinkynsi (tai 1/2 tl valkosipulijauhetta)
- 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
- 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
- 1⁄4 tl sumacia
- 1⁄4 tl kuivattua minttua
Valmistus
- Laita mausteet, eli ensimmäiset 6 ainesta, kukkakaaliin saakka, pannulle keskilämmöllä. Paahda, kunnes niistä nousee herkullinen aromi.
- Kun mausteet ja siemenet on paahdettu, laita kukkakaali ja kaikki loput ainekset, mukaanlukien mausteseos, Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 1 minuutti. Käytä tarvittaessa tampperia työnnelläksesi aineksia teriä kohti, koneen käydessä.