Murskattu chili antaa tälle herkulle hieman mausteisuutta samalla kun kermainen vuohenjuusto pehmentää polentaruoan maun. Tarjoile polentaa lehtikaalilla esimerkiksi pääruoan lisukkeena tai alkupalana.
Mausteista lehtikaalia ja polentaa
Annoskoko: 9 annosta
Aika: 26 min
Ainekset
- 780 ml (3¼ kuppia) vettä
- 1 timjamin oksa
- 180 g (1 kuppi) polentajauhoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 iso muna
- 120 g (½ kuppi) vuohenjuustoa
- 30 g tuorejuustoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 30 g (¼ kuppia) sipulia, kuorittuna, kuutioituna
- ½ tl murskattuja chilihiutaleita
- 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 225 g herkkusieniä
- 60 ml (¼ kuppia) kuivaa valkoviiniä
- 70 g (1 kuppi) lehtikaalia, hienonnettuna
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistus
- Kiehauta 3 kuppia (720 ml) vettä ja timjaminoksa keskikokoisessa kasarissa. Lisää rauhallisesti sekaan polenta, ¼ tl suolaa, ja ¼ tl mustapippuria. Laske lämpö keskilämmölle; keitä 3 – 4 minuutta, tai kunnes seos paksuuntuu, koko ajan sekoittaen. Poista timjaminoksa seasta.
- Laita muna, vuohenjuusto ja tuorejuusto Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta nopeutta hiljalleen nopeudelle 5.
- Sekoita 5 – 10 sekuntia.
- Lisää seos polentan joukkoon, sekoita kunnes tasaista. Nosta kasari lämmöltä.
- Öljyä tai voitele (20×20 cm) nelikulmainen paistovuoka. Lusikoi polenta astiaan tasaiseksi kerrokseksi. Pidä polenta lämpimänä.
- Kuumenna iso pannu keskilämmöllä. Lisää 1 rkl öljyä pannulle.
- Lisää sipuli, chilihiutaleet, valkosipuli ja sienet pannulle. Kuullota 10 minuuttia tai kunnes ainekset pehmenevät sopivasti.
- Lisää viini ja kypsennä 2 – 4 minuuttia, Tai kunnes seos hieman paksuuntuu. Kaada sieniseos pannulta tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä.
- Nosta pannu takaisin hellalle, keskilämmölle. Lisää loppu 1 rkl öljyä pannulle.
- Kaada sekaan loppu ¼ kuppia (60 ml) vettä, lehtikaali, sekä loput suola ja pippuri.
- Peitä kannella, laske lämpöä ja anna kypsyä 5 minuuttia, tai kunnes kypsää.
- Kuorruta polenta sieniseoksella, lehtikaalilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
- Leikkaa paloiksi ja tarjoile.