Mausteista lehtikaalia ja polentaa

Murskattu chili antaa tälle herkulle hieman mausteisuutta samalla kun kermainen vuohenjuusto pehmentää polentaruoan maun. Tarjoile polentaa lehtikaalilla esimerkiksi pääruoan lisukkeena tai alkupalana.

Mausteista lehtikaalia ja polentaa

Mausteista lehtikaalia ja polentaa

Annoskoko: 9 annosta
Aika: 26 min

Ainekset

  • 780 ml (3¼ kuppia) vettä
  • 1 timjamin oksa
  • 180 g (1 kuppi) polentajauhoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 iso muna
  • 120 g (½ kuppi) vuohenjuustoa
  • 30 g tuorejuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 30 g (¼ kuppia) sipulia, kuorittuna, kuutioituna
  • ½ tl murskattuja chilihiutaleita
  • 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 225 g herkkusieniä
  • 60 ml (¼ kuppia) kuivaa valkoviiniä
  • 70 g (1 kuppi) lehtikaalia, hienonnettuna
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistus

  1. Kiehauta 3 kuppia (720 ml) vettä ja timjaminoksa keskikokoisessa kasarissa. Lisää rauhallisesti sekaan polenta, ¼ tl suolaa, ja ¼ tl mustapippuria. Laske lämpö keskilämmölle; keitä 3 – 4 minuutta, tai kunnes seos paksuuntuu, koko ajan sekoittaen. Poista timjaminoksa seasta.
  2. Laita muna, vuohenjuusto ja tuorejuusto Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta nopeutta hiljalleen nopeudelle 5.
  5. Sekoita 5 – 10 sekuntia.
  6. Lisää seos polentan joukkoon, sekoita kunnes tasaista. Nosta kasari lämmöltä.
  7. Öljyä tai voitele (20×20 cm) nelikulmainen paistovuoka. Lusikoi polenta astiaan tasaiseksi kerrokseksi. Pidä polenta lämpimänä.
  8. Kuumenna iso pannu keskilämmöllä. Lisää 1 rkl öljyä pannulle.
  9. Lisää sipuli, chilihiutaleet, valkosipuli ja sienet pannulle. Kuullota 10 minuuttia tai kunnes ainekset pehmenevät sopivasti.
  10. Lisää viini ja kypsennä 2 – 4 minuuttia, Tai kunnes seos hieman paksuuntuu. Kaada sieniseos pannulta tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä.
  11. Nosta pannu takaisin hellalle, keskilämmölle. Lisää loppu 1 rkl öljyä pannulle.
  12. Kaada sekaan loppu ¼ kuppia (60 ml) vettä, lehtikaali, sekä loput suola ja pippuri.
  13. Peitä kannella, laske lämpöä ja anna kypsyä 5 minuuttia, tai kunnes kypsää.
  14. Kuorruta polenta sieniseoksella, lehtikaalilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
  15. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.