Pinaatti ja persilja korvaavat perinteisen basilikan tässä maukkaassa variaatiossa perinteisestä pestokastikkeesta. Käytä pestoa esimerkiksi yksinkertaisen pesto-pastan valmistukseen, tai sivele sitä kalan tai kanan pintaan ennen paistamista ja nauti upeista aromeista!
Persilja-pinaattipesto
Määrä: 360 ml
Aika: 15 min
Ainekset
- 120 ml oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 145 g (1,5 L) baby pinaattia
- 50 g tuoretta persiljaa, tiiviisti pakattuna
- 60 g raastettua parmesanjuustoa
- 2 rkl saksanpähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
- Sekoita 25–30 sekuntia. Voit käyttää tampperia apunasi ja työntää aineksia teriä kohti laitteen käydessä.
Vinkki
Tästä reseptistä tulee tarpeeksi pestoa peittämään n. 700g keitettyä rusettipastaa.