Mustapapu-kikhernekeitto

Tämä on hyvin täyttävä, mausteinen keitto kikherneillä, mustapavuilla ja jalapeñolla! Todellinen arjen pelastaja jonka valmistamiseen menee vain 30 minuuttia!

Mustapapu-kikhernekeitto

mustapapu-kikhernekeitto

Määrä: 1.4 L
Aika: 22 min

Ainekset

  • 720 ml kasvisliemi
  • 3,5 dl (360 g) mustapapuja, käyttövalmis säilyke (säästä noin 1 dl)
  • 3,5 dl (360 g) kikherneitä, käyttövalmis säilyke, huuhdeltuna (säästä noin 1 dl)
  • 1,2 dl (80 g) hienonnettua sipulia
  • 3 valkosipulinkynsiä, paahdettuja
  • 3 rkl (45 ml) limen mehua
  • 1 (10 g) jalapeño, ilman siemeniä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 mm vastajauhettua mustapippuria
  • 0,6 dl karkeasti paloiteltua punaista paprikaa
  • 0,6 dl karkeasti paloiteltua keltaista paprikaa
  • 0,6 dl hienonnettua salaattisipulia, koristeluun

Valmistus

  1. Laita kasvisliemi, pavut, kikherneet, sipuli, valkosipuli, limemehu, jalapeño ja mausteet Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
  4. Sekoita 6 minuuttia tai kunnes paksua höyryä nousee kannen alta.
  5. Laske teho nopeudelle 4 ja avaa kannen korkki. Lisää paprika ja loput pavuista ja kikherneistä kannen aukon läpi.
  6. Sekoita vielä 10 sekuntia. Tarjoile heti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.