Itse tehty ketsuppi

Hyvä tapa pitää huolta sokerin ja suolan määrästä ruoassasi on valmistaa perus ruokatarpeet itse alusta loppuun. Näin tiedät täsmälleen paljonko suolaa tai sokeria ruoassasi on. Tässä yksi arjen perus ruoka-aineista: ketsuppi. Tämän reseptin myötä et halua enää valmista ketsuppia ostaakaan!

Itse tehty ketsuppi

itse tehty ketsuppi

Määrä: 840 ml
Aika: 1 h ja 5 min

Ainekset

  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli, kuorittuna ja karkeasti hienonnettuna
  • 1,3 kg tuoretta tomaattia, karkeasti paloiteltuna
  • 1,2 dl ruokosokeria
  • 4 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappijauhetta
  • ½ tl sellerisuolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl maustepippuria

Valmistus

  1. Kaada oliiviöljyä ja kuumenna se keskilämmöllä isossa paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Lisää hienonnettu sipuli ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes se pehmenee, noin 10 minuuttia.
  3. Lisää tomaatit (myös mehu ja siemenet), sokeri, omenaviinietikka, suola, sinappi, sellerisuola, valkosipulijauhe, neilikka ja maustepippuri. Sekoita huolella.
  4. Kiehauta seos ja anna porista ilman kantta.
  5. Sekoittele silloin tällöin, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut, noin 1 tunti ja 15 minuuttia.
  6. Anna seoksen jäähtyä 20 minuuttia ja kaada sitten Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  7. Valitse nopeus 1.
  8. Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti nopeudelle 10, lopulta täydelle teholle (High).
  9. Sekoita 30 sekuntia.
  10. Mausta suolalla oman maun mukaan.
  11. Kaada seos ilmatiiviiseen astiaan. Se säilyy jääkaapissa aina kolmeen viikkoon saakka.
  12. Tarjoillaan kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.