Hyvä tapa pitää huolta sokerin ja suolan määrästä ruoassasi on valmistaa perus ruokatarpeet itse alusta loppuun. Näin tiedät täsmälleen paljonko suolaa tai sokeria ruoassasi on. Tässä yksi arjen perus ruoka-aineista: ketsuppi. Tämän reseptin myötä et halua enää valmista ketsuppia ostaakaan!
Itse tehty ketsuppi
Määrä: 840 ml
Aika: 1 h ja 5 min
Ainekset
- 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
- 1 keskikokoinen sipuli, kuorittuna ja karkeasti hienonnettuna
- 1,3 kg tuoretta tomaattia, karkeasti paloiteltuna
- 1,2 dl ruokosokeria
- 4 rkl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappijauhetta
- ½ tl sellerisuolaa
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ¼ tl jauhettua neilikkaa
- ¼ tl maustepippuria
Valmistus
- Kaada oliiviöljyä ja kuumenna se keskilämmöllä isossa paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää hienonnettu sipuli ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes se pehmenee, noin 10 minuuttia.
- Lisää tomaatit (myös mehu ja siemenet), sokeri, omenaviinietikka, suola, sinappi, sellerisuola, valkosipulijauhe, neilikka ja maustepippuri. Sekoita huolella.
- Kiehauta seos ja anna porista ilman kantta.
- Sekoittele silloin tällöin, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut, noin 1 tunti ja 15 minuuttia.
- Anna seoksen jäähtyä 20 minuuttia ja kaada sitten Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti nopeudelle 10, lopulta täydelle teholle (High).
- Sekoita 30 sekuntia.
- Mausta suolalla oman maun mukaan.
- Kaada seos ilmatiiviiseen astiaan. Se säilyy jääkaapissa aina kolmeen viikkoon saakka.
- Tarjoillaan kylmänä tai huoneenlämpöisenä.