Valmista täydellinen pizza itsetehdystä pizzataikinasta.

Ainekset

  • 7,5 dl (360 g) täysjyvävehnäjauhoa, tai tavallista vehnäjauhoa
  • 1¾ tl kuivahiivaa
  • 1¼ tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 2,5 dl vettä (42°C)
  • 3¾ tl extra virgin oliiviöljyä

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 220° C:seen.
  2. Laita jauhot, hiiva ja suola Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 5 sekuntia. Sammuta laite ja avaa kannen pieni aukko.
  4. Valitse nopeus 6.
  5. Pulssita noin 30 kertaa nopeasti 25 sekunnissa, samalla oliiviöljyä hiljalleen kannen aukon kautta lisäten. Avaa kansi ja kaavi taikina kannun reunoilta kannun keskelle.
  6. Sulje kansi ja jatka pulssittamista 30 kertaa, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  7. Kun taikinasta on muodostunut pallo, pulssita jatkuvasti 10-15 sekuntia.
  8. Jauhotetuilla käsillä, nosta taikina kannusta ja muotoile siitä pyöreä pallo. Laita taikinapallo öljyttyyn kulhoon ja kääntele niin että se on kauttaaltaan öljyn peitossa. Jaa taikina kahdeksi palloksi ja venytä ne varoen ø30 cm pizzapohjaksi. Lisää haluamasi täytteet ja paista 12-15 min.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.