Kukkakaalista valmistettu pizzapohja on paitsi todella maukasta ja ravinteikasta, se on ihanan helppo ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle vehnäpohjalle. Tämä ilahduttaa varsinkin gluteenille herkistyneitä. Kun valmistat pizzapohjan kukkakaalista, pääset heti aimo harppauksen lähemmäs päivän kasvistensyöntitavoitetta!
Kukkakaalipizzapohja
Määrä: 2 pizzapohjaa (16 siivua)
Valmistusaika: 10 min + 30 min paistoaika
Ainekset
- 1 kukkakaalinpää, lohkottuna
- 1 tl murskattuja chilihiutaleita tai punapaprikahiutaleita
- 2 tl Italialaista yrttimaustesekoitusta, esim. Provencale
- 1 kuppi (80 g) Parmesan-juustoraastetta
- 2 rkl chia-siemeniä
- 4 isoa kananmunaa
Valmistus
- Laita kukkakaalin kukinnot Vitamix-kannuun ja täytä vedellä, kunnes kukinnot kelluvat veden varassa. Paina kansi kiinni.
Valitse nopeus 7. - Kytke kone päälle ja pois pulssittamalla 8–10 kertaa, kunnes kukkakaali on hienoa raastetta.
- Siivilöi neste kukkakaaliraasteen seasta ja purista ylimääräinen kosteus pyyhkeellä niin hyvin kuin mahdollista. Juustoharso on tässä erittäin käytännöllinen apuväline!
- Kaada kukkakaaliraaste kulhoon ja lisää paprikahiutaleet, italialainen mauste, Parmesan, chia-siemenet ja munat.
- Sekoita hyvin kaikkien ainesosien yhdistämiseksi.
- Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 230 ° C:seen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. Levitä kukkakaaliseosta pellille ja painele tai kauli se tasaiseksi. Paista pohjaa uunissa 15–20 minuuttia.
- Nosta pizzapohja uunista. Lisää haluamasi täytteet ja paista vielä 10–15 minuuttia, tai kunnes haluttu kypsyys on saavutettu.