Lisää tämän herkullisen, rapean pizzapohjan päälle kaikki lempitäytteesi tai herkuttele sellaisenaan, jos olet juusto-pizzan ystävä.
Ainekset
- 1 pizzataikina
- 2 rkl (15 g) karkeaa vehnäjauhoa paistopellin jauhottamiseen
- 2 rkl (30 ml) extra virgin oliiviöljyä
- 3/4 dl (30 g) raastettua parmesan-juustoa
- 3 1/4 dl (320 g) Helppoa tomaattikastiketta
- 3 dl (140 g) Mozzarella juustoa, raasteena
- Sekä haluamiasi täytteitä!
Valmistus
- Esilämmitä uuni 220°C:seen.
- Kauli pizzataikinasta pyöreä levy. Kauli keskeltä ulospäin tasaisella voimalla, joka ilmansuuntaan. Nosta taikina aina kaulinvetojen välissä ja käännä sitä neljännes pyöräytystä.
- Nosta pizza paistolevylle. Voit nyppiä reunat niin että ne hieman nousevat ja näin kastike pysyy paremmin pizzalevyn päällä paistettaessa.
- Levitä hieman oliiviöljyä taikinan päälle siveltimellä. Ripottele sitten pinnalle parmesaaniraastetta.
- Lusikoi päälle pizzakastiketta ja levitä se tasaisesti.
- Lisää päälle haluamasi täytteet ja peitä ne lopuksi mozzarellaraasteella.
- Paista uunin alimmalla tasolla 220°C:ssa noin 15-18 min. Pohjan pitäisi olla saanut väriä ja juuston kuplia hieman.
- Nosta pizza uunista ja anna sen asettua noin 5 min ennen tarjoilua.