Lisää tämän herkullisen, rapean pizzapohjan päälle kaikki lempitäytteesi tai herkuttele sellaisenaan, jos olet juusto-pizzan ystävä.

Ainekset

  • 1 pizzataikina
  • 2 rkl (15 g) karkeaa vehnäjauhoa paistopellin jauhottamiseen
  • 2 rkl (30 ml) extra virgin oliiviöljyä
  • 3/4 dl (30 g) raastettua parmesan-juustoa
  • 3 1/4 dl (320 g) Helppoa tomaattikastiketta
  • 3 dl (140 g) Mozzarella juustoa, raasteena
  • Sekä haluamiasi täytteitä!

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 220°C:seen.
  2. Kauli pizzataikinasta pyöreä levy. Kauli keskeltä ulospäin tasaisella voimalla, joka ilmansuuntaan. Nosta taikina aina kaulinvetojen välissä ja käännä sitä neljännes pyöräytystä.
  3. Nosta pizza paistolevylle. Voit nyppiä reunat niin että ne hieman nousevat ja näin kastike pysyy paremmin pizzalevyn päällä paistettaessa.
  4. Levitä hieman oliiviöljyä taikinan päälle siveltimellä. Ripottele sitten pinnalle parmesaaniraastetta.
  5. Lusikoi päälle pizzakastiketta ja levitä se tasaisesti.
  6. Lisää päälle haluamasi täytteet ja peitä ne lopuksi mozzarellaraasteella.
  7. Paista uunin alimmalla tasolla 220°C:ssa noin 15-18 min. Pohjan pitäisi olla saanut väriä ja juuston kuplia hieman.
  8. Nosta pizza uunista ja anna sen asettua noin 5 min ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.