Mustikat sopivat erinomaisesti makeaan leivontaan, mutta ne ovat vielä mahtavampia raikkaissa kesäsalaateissa.
Öljytön mustikka-timjami vinegretti
Ainekset
- 60 ml vettä
- ½ lime kuorittuna
- 1 pieni valkosipulinkynsi, kuorittuna
- 5 dl (300 g) tuoreita mustikoita
- ¼ tl suolaa, vapaaehtoinen
- ⅛ tl jauhettua mustapippuria
- 1 pieni (20 g) salottisipuli, kuorittuna
- 5 (30 g) taatelia, kivet poistettuna
- ⅛ tl tuoreita timjamin lehtiä
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle.
- Sekoita 1 min tai kunnes koostumus on haluamasi laista.