Pakastetut jogurttilevyt

Nauti tästä yksinkertaisesta yhdistelmästä, jonka voit valmistaa etukäteen pakkaseen nopeaksi ravitsevaksi, herkulliseksi välipalaksi töiden tai koulun jälkeen. Valitse reseptiin omia suosikki aineksiasi – tuoreita hedelmiä tai marjoja oman maun mukaan!

Pakastetut jogurttilevyt

Jäädytettyä jogurttia

Aika: 4 tuntia (sisältää pakastusajan)

Ainekset

 • 5 dl mantelijogurttia tai muuta kasvisjogurttia (tai tavallista jogurttia, kuten juoksevaa kreikkalaista jogurttia)
 • 3/4 dl (50 g) chiasiemeniä
 • 2 rkl (15 g) makeuttamatonta kaakaojauhetta
 • 2 rkl (20 g) pellavansiemeniä
 • 3/4 dl (50 g) tuoreita mustikoita
 • 3/4 dl (40 g) tuoreita vadelmia
 • 3/4 dl (55 g) granolaa
 • 3/4 dl (65 g) rouhittua suklaata tai suklaahippuja

Valmistus

 1. Ota pala leivinpaperia. Laita jogurtti, chiasiemenet, pellavansiemenet ja kaakaojauhe Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi.
 2. Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella, nosta sitten nopeasti korkeimpaan kierrosnopeuteen ja anna pyöriä 45–60 sekuntia. Käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa sauvaa) ja painele aineksia teriä kohti tarpeen mukaan.
 3. Kun seos on täysin sekoittunut, kaada se tasaisesti leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi levyksi lastalla. Ripottele päälle mustikoita, vadelmia, granolaa ja suklaahippuja.
 4. Laita pakastimeen 3-4 tunniksi, kunnes levy on täysin hyytynyt. Kun se on jäätynyt, ota se pakastimesta ja leikkaa 12–14 osaan ja säilytä pakastinrasiassa astiassa tai pussissa tarjoilua varten.

Kokin vinkki: Vaihtele päälle ripoteltavia täytteitä mielesi mukaan. Muita hyviä täytteitä ovat esim. viipaloidut mansikat, viinirypäleet, kookos, pakastekuivatut hedelmät ja viipaloidut banaanit.
Pidä hauskaa tämän tekemisessä lasten kanssa, jotta he voivat valita oman täyteyhdistelmänsä. He nauttivat terveellisen herkun syömisestä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.