Tortellinia parsakaalipestolla

Tämä parsakaalipesto on vinkeä muunnos perinteisestä pasilikapestosta. Parsakaali ja persilja tekevät pestosta ihanan vihreän ja vähintäänkin yhtä herkullisen kuin perinteinen versio. Kasviksista saat myös aimo annoksen ravinteita kertaheitolla!

Tortellinia parsakaalipestolla

Määrä: 4 annosta
Valmistusaika: 30 min

Ainekset

  • 455 g parsakaalia, kukinnot
  • 2,5 dl (5 g) lehtipersiljaa
  • 60 ml oliiviöljyä
  • 2 rkl pinjansiemeniä, paahdettuna
  • 60 ml (25 g) Parmesan-juustoraastetta
  • 455 g juustotortellinia

Valmistus

  1. Keitä parsakaalia suolatussa vedessä, kunnes se on vielä napakkaa mutta kypsää, 2–4 minuuttia. Nosta kukinnot lautaselle jäähtymään; säästä vesi tortellinien keittämiseen.
  2. Laita öljy, pinjansiemenet, Parmesan, persilja ja parsakaali Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Kytke laitteen virta päälle ja nosta tehoa rauhallisesti nopeuteen 8.
  5. Sekoita 30 sekuntia, voit käyttää tampperia (sauvaa) työntääksesi aineksia kannun teriä kohti laitteen käydessä.
  6. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja säästä 180ml keittovettä. Kaada tortellinit takaisin kattilaan. Lisää parsakaalipesto sekä 60ml keitinvettä. Kääntele kastike pastan sekaan. Lisää tarvittaessa vettä jos haluat pestost ajuoksevampaa.